Világbajnoki címet szerzett a TOYOTA GAZOO Racing a 2023-as Rally-Raid (WR2C) Világbajnokságban. Az egyéni címeket a csapat versenyzői, Nasser Al-Attiyah és Mathieu Baumel hódították el.

Marokkóban rendezték a WR2C utolsó fordulóját

A 2023-as Marokkó-rally öt időmérő szakaszt tartalmazott, amelyek a tengerparti Agadir városában indultak és Merzouga városában végződtek. A verseny teljes távja 2240 kilométer volt.

Az esemény a szezon kulcsfontosságú részét képezi, mivel lehetőséget kínál a csapatoknak, hogy a Dakarhoz hasonló körülmények között tesztelhessék legújabb specifikációjú autóikat.  A verseny jó alkalmat kínált a világbajnoki címet már a futam előtt megszerző Toyota Gazoo Racing számára is a továbbfejlesztett DKR Hilux T1+ további tesztelésére.

Bár a Marokkói Rally-n a végső győzelmet nem sikerült megszerezni, a csapat így is értékes tapasztalatokkal gazdagodott. A szezonzáró versenyt végül Yazeed Al Rajhi – Timo Gottschalk páros nyerte egy magán Toyota Hilux T1+-fedélzetén, az egyéni világbajnoki címeket Nasser Al-Attiyah és Mathieu Baumel nyerték a Gazoo Racing színeiben.

Alain Dujardyn, a Gazoo Racing csapatfőnöke így nyilatkozott: „2023 fantasztikus volt. A Dakar Rally megnyerésével indultunk, majd nagy elszántság és kiváló csapatmunka után sikerült megszereznünk mindhárom W2RC címet. A Hilux T1+ ismét bizonyította erejét és megbízhatóság. Alig várjuk, hogy 2024-ben újabb utazásra induljunk ezzel a csodálatos autóval.”

Shares
Share This