BLOG

Rovanperä megvédte világbajnoki címét!

Kalle Rovanperä és navigátora, Jonne Halttunen idén is megszerezte a FIA Rally világbajnoki címet! A TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team versenyzői az utolsó előtti fordulóban, a Közép-Európa-ralin a második helyen végeztek, és ezzel eldőlt, hogy idén is ők a világbajnokok.
A 23 éves Rovanperä, aki tavaly minden idők legfiatalabb rali-világbajnoka lett, idén is maga mögött hagyta a teljes mezőnyt navigátorával, Jonne Halttunennel.

A Toyota csapata már korábban megszerezte a konstruktőri világbajnoki címet.

A csapat abban a tudatban nevezett az első határon átnyúló Közép-Európa ralira, hogy Rovanperä vagy csapattársa, Elfyn Evans lehet az idei egyéni bajnok. A két versenyző között 31 pont különbség volt a futam előtt Kalle javára.

A Rovanperä – Halttunen páros erősen kezdett a rali első teljes napján. Hat szakaszból négyet megnyert Csehország nedves aszfaltútjain, és 36,4 másodperccel vezetett a nap végén. A futam következő etapjain kisebb nehézségek után végül második helyet szereztek, s ezzel megvédték világbajnoki címüket.

A 2023-as szezon a Japánban zárul november 16-19 között. Az esemény tavaly tért vissza a WRC-naptárba az Aichi és Gifu prefektúrák hegyeiben, a Nagoya melletti Toyota City szervizparkja körüli aszfaltos utakkal.

Akio Toyoda, a csapat elnöke így nyilatkozott a győzelem után: „Kalle, Jonne, gratulálunk az egymást követő második világbajnoki címetekhez! Kalle számára nehezebben indult a szezon, de aztán folyamatosan gyűjtötte a pontokat és győzelmeket. A szezon közepétől átvette a vezetést, és bizonyította, hogy milyen nagyszerű bajnok.”

Sportos élményekre vágyik Ön is? Tekintse meg készleten lévő GR-sportmodelljeinket! 

Ismerje meg készletajánlatunkat!