A legendás GT86 vezetési élményére építve a Toyota GR86 svájci óra a digitális korban szellemiségű sportautó lett, amely rendkívüli vezetési élményeket kínál.

Bár a 2012-ben bemutatott GT86-tól kapott örökségét le sem tagadhatná, a Toyota GR86 gyökerei egészen az 1960-as évekig vezethetők vissza. A sportos megjelenéstől a versenysportig, a boxermotoroktól a súlycsökkentésig: a hátsókerékhajtású, 2+2 üléses Toyota-kupéra olyan ikonikus sportautók, mint a 2000GT és az AE86 voltak hatással.

Mindezt felvértezték a Toyota sportcsapat, a GR, azaz Gazoo Racing versenyeken szerzett, majd a mindennapi közlekedésbe átültetett felbecsülhetetlen értékű tapasztalataival.

A végeredmény pedig egy igazi sportautó lett.

A széles kiállás, az elegáns, az aerodinamikus első légbeömlők és a hűtőrács látványos orrkialakítást eredményez. Az új, karcsú oldalsó légterelők csökkentik a dőlést, míg a hátsó kerékjárati ívek toldatai és a hátsó légterelő biztosítja a stabilitást.

A GR 86 méretei csaknem teljesen megegyeznek a GT86-éval. A modell megőrizte alacsony súlypontját, ám a torziós merevség mintegy 50%-kal nőtt, ez jobb kezelhetőséget és kormányozhatóságot biztosít.

A funkcionális aerodinamikai alkatrészek, mint például az elülső légcsatornák és az oldalsó lengőpanelek szintén a motorsportban való részvételből fejlődtek ki, segítve a GR86-ot, hogy elérje kategóriájában az elvárt legjobb kezelhetőséget és stabilitást.

A GR86 könnyebb, merevebb felfüggesztéssel rendelkezik, amely biztosítja a sportautókra jellemző könnyű kezelhetőséget és kiváló kormányreakciókat.

Az autó lelke, a 2,4 literes motor pedig még nagyobb teljesítményt nyújt.

A 235 lóerős teljesítménye 6,5 másodperces 0-100-as gyorsítást tesz lehetővé. A D4S üzemanyag-befecskendezési rendszer fokozza a teljesítményt és a nyomatékot. A 3400 fordulat/percnél produkált 250 Nm nyomaték egyedülálló vezetési élményt nyújt, amely közvetlenül a Toyota illusztris motorsport-örökségét viszi át a közútra.

A Toyota GR86 motorja továbbfejlesztett szívó- és kipufogórendszerrel rendelkezik a hajtás teljesítményének és reakcióinak fokozása érdekében. Mindemellett csökkentették a súrlódást a szerkezetben, ezzel nagyobb nyomatékot biztosítva minden sebességtartománynál.

A Toyota számára elsőrendű szempont a biztonság, amely a GR86-ban a karosszéria megerősített szerkezetében, valamint a fejlett biztonsági és vezetőtámogató csomagban jelenik meg.

A Toyota GR86-ot most a kaposvári Koto Autóházban testközelből is megtekintheti, az árlistát itt nézhetik meg

Shares
Share This