A legrangosabb európai autóipari elismerés, az „Év Autója” díj döntősei közé került a vadonatúj Toyota C-HR. Az új modell egyesíti a kiemelkedő formavilágot, a magával ragadó vezetési élményt és a kategóriaelső hatékonyságot.

Próbálja ki Ön is a stílusikont a Koto Autóházban!

A Toyota eddig három alkalommal nyerte el az „Év Autója” díjat. Először a Toyota Yaris 2000-ben, majd a Toyota Prius 2005-ben nyert. 2021-ben a Toyota Yarisnak sikerült dupláznia, most pedig itt az esély, hogy a Prius is felzárkózhasson mellé, vagy az új C-HR is megszerezze sokak szerint megérdemelt elismerését, amelyről 2017-ben lecsúszott.

Az új Toyota C-HR, a „sorozatgyártású koncepcióautó” vízió által inspirált izgalmas modell hű marad örökségéhez. Az elődje által bevezetett ikonikus kupé sziluettet szélesebb, magabiztosabb kiállás hangsúlyozza, amelyet az éles karaktervonalak és a kifinomult formatervezés új szintje erősít.

2017-es bevezetése óta Európában több mint 840 ezer darabot értékesítettek az első generációból.

Így a C-HR igazi áttörést jelentő modell volt a Toyota számára, amely kívül-belül szokatlan formáinak, élvezetes vezethetőségének és kiváló minőségének köszönhetően megismertette a márkát a stílust is előtérbe helyező vásárlókkal.

Az új Toyota C-HR-t kifejezetten az európai vásárlók elvárásainak megfelelően alkották meg, és ennek megfelelően már a kezdeti tervektől a fejlesztésen át a gyártásig minden Európában zajlott és zajlik, kihasználva az innovatív fejlesztéseket, beleértve a kontinens vásárlóitól származó valós idejű adatokat.

A Toyota kategóriaelső elektromos hajtásláncai optimalizált kezelhetőséggel, jobb menetkomforttal és jobb fékteljesítménnyel kombinálva erősebb, magával ragadóbb és élvezetesebb vezetési élményt nyújtanak. A legújabb, ötödik generációs hibrid technológia áll az új Toyota C-HR középpontjában, amely a megnövelt teljesítmény és az alacsony károsanyag-kibocsátás kategóriaelső egyensúlyát biztosítja. A kínálatban a Hybrid 140, a Hybrid 200 és a Hybrid 200 AWD-i, valamint a Plug-in Hybrid 220 változat szerepel.

A Hybrid 140 rendkívül hatékony, 1,8 literes motorral rendelkezik, amely 140 lóerős összteljesítményt kínál. A még izgalmasabb vezetési élményért a Hybrid 200 a 197 lóerőt és 190 Nm nyomatékot kínáló, hatékony 2,0 literes motort kínálja. A Hybrid 200 AWD-i opció az összkerékhajtás magabiztosságát biztosítja a palettán.

A korszerűsített Toyota New Generation Architecture (TNGA) nagyobb torziós merevséget biztosít a karosszéria egészét tekintve, miközben az intelligens anyaghasználatnak köszönhetően könnyebb is.

Innovatív megoldások

A világon először a Toyota járművénél alkalmazzák a frekvenciaérzékeny vezérlés (FSC) technológiát a kezelhetőség és a kényelem fokozása érdekében. A Toyota C-HR plug-in hibrid és a GR SPORT Premiere Edition modellekbe szerelt hidromechanikus rendszer alacsony frekvenciákon növeli a csillapítóerőt, hogy kiváló karosszéria-stabilitást biztosítson a dőlés terén, valamint jobb irányíthatóságot tartson fenn kanyarodás közben.

Az új Toyota C-HR a kategóriájában vezető valós hatékonyságán túlmenően tovább csökkenti a környezetre gyakorolt hatását az új, újrahasznosított és állatmentes anyagok bevezetésével, valamint a jármű súlyának csökkentésével és a gyártás során a széndioxid-kibocsátás mérséklését célzó fejlett technológiákkal.

A modellt úgy tervezték, hogy egyértelmű, intuitív élményt nyújtson az ügyfelek számára, akik elvárják, hogy autójuk a csatlakoztatott digitális környezetük kiterjesztése legyen. Az átfogó, ügyfélközpontú fejlesztési folyamat olyan kényelmes funkciókat hozott létre, amelyek személyre szabhatóak és értéket teremtenek a felhasználó számára.

A MyT alkalmazás praktikus funkciók sorát teszi elérhetővé, beleértve a digitális kulcsot, amellyel kényelmesen, okostelefonon keresztül lehet kinyitni és elindítani az új Toyota C-HR-t anélkül, hogy fizikai kulcsot kellene magánál tartania a vezetőnek.

A fokozott hangulat mellett az utastérben jobb a levegőminőség is a nanoeX™ technológiának köszönhetően, amely mikroszkopikus vízcseppeket szór szét, hogy megtisztítsa a levegőt, eltávolítsa az allergéneket, csökkentse a szagokat és elősegítse a bőr hidratáltabbá válását.

Az új Toyota C-HR kínálatában két Premiere Edition modell is szerepel, amelyek a legmagasabb szintű felszereltséget és megjelenést mutatják be. Mindkettő alapfelszereltségként a feltűnő új „bi-tone+” fényezést kapja meg. A GR SPORT Premiere Edition impozáns 20” keréktárcsái mögött FSC lengéscsillapító technológia található, amely az útviszonyokhoz igazodó, optimalizált kezelhetőséget biztosít.

Nézze meg az új Toyota C-HR árlistáját ide kattintva!

Shares
Share This