Második helyen áll a pilóták között a kiváló észt pilóta

Ott Tänak és a TOYOTA GAZOO rally csapata megszerezte második győzelmét a Rally Világbajnokság (WRC) idei idényében. Az észt pilóta az első alkalommal megrendezett Chile Rallyn diadalmaskodott. Ezzel a második helyen áll a pilóták világbajnoki mezőnyében.


A második szakasztól kezdve élen álló Ott Tänak félperces előnnyel vágott neki az utolsó napnak. A gyorsasági szakaszon végül 1,3 másodperccel volt gyorsabb mindenki másnál. Így navigátorával, Martin Järveojával 23,1 másodperces előnnyel nyerték meg a rally vb chilei futamát. Csapattársai közül Jari-Matti Latvala a tizenegyedik, Kris Meeke a tizedik helyet szerezte meg.

A Toyota továbbra is a második helyen áll az autógyártók mezőnyében, hátrányuk az első helyezetthez képest 29 pont.

„Nagyszerű érzés, hogy már az első alkalommal sikerült győzni Chilében. Rendkívül nehéz verseny volt, nagyon kellett figyelni, hogy ne hibázzunk. Nem lazíthattunk, de sikerült maximális pontszámot szerezni a gyorsasági szakaszon. Az ilyen eredmények határozottan inspirálóak. Előre tekintünk, és persze újra a bajnoki címért küzdünk”, értékelt Ott Tänak.

„Hatalmas diadal Ott számára és persze a csapat számára is. Egész hétvégén nagyszerűen és hibátlanul versenyzett. A legjobb pilóta volt, illetve az Ott/Yaris WRC kombináció volt a legerősebb csapat Chilében. Az egész rally nagy kihívás volt mindenki számára., tette hozzá Tommi Mäkinen csapatfőnök.

A verseny végeredménye

 1. Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) 3 óra 15p 53.8 mp
 2. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Citroën C3 WRC) +23.1 mp
 3. Sebastien Loeb/Daniel Elena (Hyundai i20 Coupe WRC) +30.2 mp
 4. Elfyn Evans/Scott Martin (Ford Fiesta WRC) +1 p 36.7 mp
 5. Teemu Suninen/Marko Salminen (Ford Fiesta WRC) +3 p 15.6 mp
 6. Esapekka Lappi/Janne Ferm (Citroën C3 WRC) +3 p 45.4 mp
 7. Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger-Amland (Hyundai i20 Coupe WRC) +4 p 39.0 mp
 8. Kalle Rovanpera/Jonne Halttunen (Skoda Fabia R5) +7 p 52.5 mp
 9. Mads Ostberg/Torstein Eriksen (Citroën C3 R5) +8 p 16.1 mp
 10. Kris Meeke/Seb Marshall (Toyota Yaris WRC) +8 p 33.4 mp
 11. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +10 p 59.2 mp

A világbajnokság állása

 1. Sébastien OGIER 122
 2. Ott TÄNAK 112
 3. Thierry NEUVILLE 110

A WRC május végén a Portugál Rallyval tér vissza Európába. A Portóhoz közeli Matosinhos körül rendezendő versenyen klasszikus, homokos, illetve sziklás szakaszok váltják majd egymást. Aztán Szardínián versenyez a mezőny és még hat remélhetőleg a Toyota számára sikeres verseny vár a pilótákra és autóikra.

 

Shares
Share This