Három éven belül 150 környezetbarát Toyota fut a vállalat flottájánál

A KITE Zrt. vezetése úgy döntött, hogy 3 éven belül 100 százalékban környezetbarát hibrid elektromos autókra állnak át. Magyarország piacvezető mezőgazdasági integrátora ehhez a piac legfejlettebb hibrid hajtását és legszélesebb modellportfólióját kínáló Toyotát választotta partneréül.

Az elmúlt években világszerte növekszik azoknak a vállalatoknak a száma, amelyek a flottájukban részben vagy teljesen elektromos hajtású autókat használnak. Ennek a hazai mérföldkövét jelenti az egyik legnagyobb hazai mezőgazdasági szereplő, a nádudvari központú KITE Zrt. döntése. Az agrárium meghatározó magyar vállalata 3 év alatt 150 öntöltő hibrid elektromos Toyota beszerzése mellett döntött. A flottában Yaris, vadonatúj Corolla Hatchback, vadonatúj Corolla Touring Sports, vadonatúj RAV4 és vadonatúj Camry modellek vegyesen állnak szolgálatban. A vállalat célkitűzése a saját járműflotta üzemeltetésében a károsanyag-kibocsátás csökkentése.

Versenyelőny a tudatosság

„A KITE Zrt. Magyarország vezető agrárinnovátoraként a legmodernebb technológiákat, korszerű termelési eszközöket és üzemszervezési eljárásokat kívánja rendszerbe foglalni és partneri körében elterjeszteni. Ezzel is segítjük a versenyképes, fenntartható, valamint hatékony gazdálkodást. Igyekszünk a jövő digitális megoldásait a mezőgazdaság terén is meghonosítani. Így a magyar piac úttörőjeként, egyedülálló módon tesszük elérhetővé a precíziós gazdálkodáshoz szükséges eszközök, termékek, szolgáltatások, informatikai és üzleti megoldások teljes, komplex rendszerét. Mindennek fényében természetes és egyben szimbolikus lépés számunkra, hogy személyautó-flottánk tekintetében is a piacon a legfejlettebb környezetbarát, hibrid elektromos hajtását választjuk”, fogalmazott Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója.

A környezettudatosság mellett az öntöltő hibrid elektromos autók az üzembentartási költségek (TCO) terén is rendkívüli versenyelőnyt kínálnak.

Példaértékű együttműködés

A képen Lászó Richárd, a Toyota magyarországi országigazgatója és Szabó Levente, a KITE Zrt. vezérigazgatója

„Vezető mezőgazdasági szereplőként a környezettudatosság kiemelten fontos számunkra. A környezetbarát hibrid elektromos autók melletti elköteleződésünk ugyanakkor racionális döntés is. Az elmúlt évben történt hosszútávú tesztelésük mellett meggyőződhettünk arról, hogy a hibridekre jellemző megbízhatóság és az üzembentartási költségek terén jelentkező előnyök minden kétséget kizáróan a legjobb választássá teszik számunkra a Toyota hibrid modelljeit”, tette hozzá Szabó Levente.

A Toyota és a KITE Zrt. kapcsolata nem mai keletű, mintegy fél évtizedre tekint vissza. Gánya Rudolf, a debreceni Toyota és Lexus márkaképviseleteket ellátó Road Service Kft. ügyvezetője elmondta: az elmúlt fél évtized során a KITE nagyságrendileg 300 új Toyotát vásárolt a cégtől.

A KITE Zrt. hibrid flottája a Toyota számára is rendkívüli visszaigazolás

A szerződés szerinti 5 éves vagy 250.000 km-es futásteljesítményű használat egyértelmű visszaigazolása annak, hogy a KITE Zrt. az elmúlt két évben meggyőződött a Toyota modellek elnyűhetetlenségéről. Kétségkívül fontos volt a vállalat számára, hogy jóllehet a kötelező szervizek és esetleges egyéb szervizmunkák zöme vélhetően a Road Service Kft. debreceni telephelyén történik majd, de a Toyota teljes hazai márkakereskedői hálózatában ugyanazok a szervizkondíciók várják majd a KITE-s autókat.

A KITE döntése történelmi siker és egyben rendkívüli visszaigazolás számunkra. Bízunk benne, hogy a most átadott 50, és három év alatt összesen 150 KITE-s Toyota hibrid példája más vállalatokat is a környezetbarát autókra történő váltásra ösztönöz majd, ami meghatározó lehet a hazai autópark zöldülése szempontjából”, hangsúlyozta László Richárd a Toyota magyarországi országigazgatója.

Shares
Share This