Személyre szabható, moduláris akkumulátoros elektromos járművel oldaná meg a Toyota a jövő városi mobilitását.

A „Változtassuk meg az autók jövőjét – találd meg a jövődet” tematikával állt ki a Toyota a Japán Mobilitási Kiállításra, melyen többek között a KAYOIBAKO modellt is bemutatta. Ez a koncepció a mobilitás jövőjét hivatott megtestesíteni egy bárhol és bármikor megélhető szabadsággal párosulva.

A kayoibako szó az alkatrészek és termékek létesítmények közötti biztonságos és hatékony szállítására szolgáló, konfigurálható szállítókonténerekre utal.

Ennek mérete úgy van kialakítva, hogy kiküszöböli a hulladékot, és cserélhető betétekkel képes kielégíteni a különféle igényeket. Ezt a megközelítést alkalmazva a KAYOIBAKO egy új kompakt térkoncepció, amely a mobilitás jövőjét képviseli.

A Toyota a belső/külső csomagolás és a megfizethetőség iránti elkötelezettség révén a mobilitás „minőségi alapegységét” kívánta létrehozni. Az „ultra-bővíthető” kialakítással, amely lehetővé teszi a különböző szerepekhez igazítást, ez az akkumulátoros elektromos jármű (BEV) sokféle alkalmazást támogat.

Minden tekintetben személyre szabható akkumulátoros elektromos modell

A KAYOIBAKO hardveres és szoftveres szempontból egyaránt testreszabható BEV modell, amely az intelligens hálózatok és más intelligens közösségi rendszerek részeként fog működni.

Az üzleti alkalmazásokhoz a KAYOIBAKO a társadalmi infrastruktúra részeként megoldásokat kínál különféle problémákra. A koncepciómodell személyre szabható lenne a helyi közösségek igényeihez is, például termékbemutató polcok felszerelésével egy mozgóbolt kialakításához, vagy további ülőhelyekkel kisbuszként szolgálhat.

A különféle személyes felhasználások és életmódok kielégítése mellett a KAYOIBAKO a „Mobilitás mindenkinek” biztosításához is hozzájárul, például lehetővé teszi a kerekesszékesek számára könnyebb hozzáférést biztosító kialakításokat.

Shares
Share This