A világ legnépszerűbb autója kívül-belül tökéletes

Megérkezett Magyarországra a legújabb Toyota Corolla család. A világ legnépszerűbb autójának visszatérését hatalmas várakozás övezte a márka hívei körében. A tizenkettedik generációs Corolla több szempontból is különleges. Ez a világ első olyan autója, amely két eltérő teljesítményű, környezetbarát, öntöltő hibridhajtással is rendelhető. De talán ennél is fontosabb, hogy kategóriájában élenjáró az új Corolla biztonsági rendszere.

A Corolla család: Sedan, Hatchback, Touring Sports

Az új, tizenkettedik generációs Corolla-család 1966 óta írja páratlan sikertörténetét az autóipar egyre vaskosabb történelemkönyvébe.  A modell napjainkban érte el a rendkívüli 47 milliós eladást és jó úton halad újabb rekordok felé. A további siker érdekében, 2019-re három Corolla változatot álmodtak meg a tervezők. A dinamikus formavilág minden eddiginél markánsabb különbséget tesz a kifinomult lépcsőshátú (Sedan), a sportos, ötajtós ferdehátú (Hatchback), valamint a kecses és a kizárólag az európai piacra szánt kombi (Touring Sports) között. A gyár új padlólemeze nemcsak kiemelkedő menetdinamikával és biztonsággal vértezte fel az autókat, de lehetővé tette a formatervezők számára, hogy jól megkülönböztethető dizájnnal ruházzák fel az összes karosszériatípust.

 

A Koto Autóházban megismerkedhet a közönség a Corolla családdal. Mind a három modell ugyanarra a széles, új GA-C platformra épült, ugyanakkor a tekintélyt parancsoló külső formaterv mégis megkülönbözteti a testvéreket. A Sedanban a kerékdobok első sarkának lenyűgözőbb, kétlépcsős kialakítása közrefogják az erős hűtőmaszkot – ez az új Corolla-család egyik átfogó formai tematikája. A keskeny felső hűtőmaszk erőteljesebb térbeli kialakítást kapott. Szerkezetében csatlakozik a fényszórók felső széléhez, amelyek a karosszéria oldalfalára átnyúlva kihangsúlyozzák az autó stabil kiállását. Egyedi hátsó lámpatesteit króm díszsáv köti össze, még inkább kihangsúlyozva a modell szélességét. Ezen túlmenően a Sedant az első és hátsó LED-es fényvezetők egyedi rajzolata teszi azonnal felismerhetővé.

Egyenrangú minőség, különböző megjelenés

Az új modell 10 milliméterrel szélesebb lett, tengelytávja (2700 mm) megegyezik a Touring Sports modellével. Magassága és a csomagtérfedél szintje egyaránt 20 milliméterrel alacsonyabb. Mindez azt eredményezi, hogy az új Sedan mélyebb tömegközéppontot kapott. A Corolla család többi tagjához is elérhető négy új keréktárcsa mellett kilencféle karosszériaszín rendelhető, köztük az a kristályszürke metálfényezés, amelyet kizárólag a Sedanhoz fejlesztettek ki a tervezők.

Próbálja ki az új Toyota Corolla család tagjait a Koto Autóházban!

TESZTVEZETÉS KAPOSVÁRON  >>>

TESZTVEZETÉS NAGYKANIZSÁN  >>>

 

Az új Corolla nemcsak küllemében, de a motorház alatt is széles választékkal jelent meg. A Hatchback és a Touring Sports világújdonságként két különböző öntöltő hibrid hajtáslánccal is elérhető. Az egyik 122 lóerős, 1,8 literes továbbfejlesztett rendszer, míg a másik vadonatúj, 180 lóerős, kétliteres erőforrás.

A Corolla Sedanhoz most először választható az 1,8 literes öntöltő hibrid hajtáslánc. A márka öntöltő hibrid technológia felé fordulását mi sem jelzi jobban, minthogy a modellek mindössze egyetlen hagyományos, belsőégésű motorral vásárolhatók meg. A Sedan kivitelűek a 132 lóerős, 1,6 literes benzinmotorral már rendelhetők, majd a Hatchback és a Touring Sports modellek a 114 lóerős, 1,2 literes benzines turbómotorral lesznek választhatóak.

 

Új Corolla, világelső biztonság

Ami mindegyikben közös, hogy a TNGA platformra épülő összes modell a létező legmagasabb színvonalú aktív és passzív biztonságot kínálja. A modellcsaládot úgy alakították ki, hogy maradéktalanul megfeleljenek a független nemzetközi töréstesztek szigorú követelményeinek. Ezáltal a Corolla Safety Sense rendszere kategóriájában kivételes biztonságot kínál a sofőrnek és az autó utasainak. Talán nem újdonság, hogy a Toyoták ütközést megelőző biztonsági rendszere a gyalogosokra is vigyáz, azonban az már rendkívül figyelemreméltó, hogy a Corolla radaros tempomatja a forgalom szerint önállóan lassítja az autót, akár álló helyzetre le is fékezi, majd el is indítja azt. A sávelhagyásra figyelmeztetés sem merül ki csupán hangjelzésben, hanem a legfejlettebb aktív sávtartó rendszer automatikus kormánybeavatkozással tartja folyamatosan a sáv közepén a járművet. Ezek az egyedi tulajdonságok is felemelik kategóriájának csúcsára az új Toyota Corollát.

A Corolla páratlan biztonságát egyszerűen érezni kell. Jöjjön el a Koto Autóházba és győződjön meg személyesen arról,  hogy a Corolla család valóban kívül-belül tökéletes!

Kérjük, foglaljon időpontot tesztvezetési űrlapunkon:

TESZTVEZETÉS KAPOSVÁRON  >>>

TESZTVEZETÉS NAGYKANIZSÁN  >>>

ÚJ COROLLA SEDAN ÁRLISTA

ÚJ COROLLA HATCHBACK ÁRLISTA

COROLLA TOURING SPORTS ÁRLISTA

 

Shares
Share This