Az új Toyota kompakt haszongépjármű munkára termett

A PSA csoporttal fejlesztett modellcsalád a PROACE közepes méretű áruszállítóhoz és a legendás Hilux pickuphoz csatlakozik a márka kínálatában. A Toyota ezzel tovább erősödik az európai haszongépjárművek piacán.  

A PROACE CITY jellemzője a kis méret, a nagy rakodótér és a széles teljesítményskála. Az új család számos vállalkozás igényeit elégíti ki azzal, hogy különféle raktér- és üléskonfigurációkkal, illetve többféle hajtáslánccal rendelhető.

A kompakt jármű rövid változata 4,4, a hosszú 4,7 méter hosszú. Mindkét kivitel háromszemélyes első üléssorral, dobozos és üvegezett felépítménnyel is vásárolható. A hosszú változatba két üléssor is kerülhet. Ezen kívül mindkettőből gyártanak majd öt- és hétszemélyes személyszállító változatot is.

A PROACE CITY munkára termett. Kialakításának köszönhetően komoly méretű rakteret kínál. Saját kategóriájában egyike annak a néhány járműnek, amelyekben két Euro raklap is elfér. Az opcionális Smart Cargo rendszer révén mind a rövid, mind a hosszú kivitel a kategória leghosszabb rakterét kínálja (3,1 illetve 3,4 méter). A Smart Cargo intelligens raktérrendezővel felszerelt autók szélső utasülése felbillenthető. A rekeszfalon lévő nyílás így 0,4 köbméteres extra rakodóteret tár fel, meghosszabbítva meg a raktér hosszúságát.

A CITY egytonnás maximális hasznos teherbírása miatt is kategóriaelső. Azok számára, akik ennél is nehezebb rakományt szeretnének szállítani, segítséget jelent az akár 1,5 tonnás vontatási képessége. A tető keresztrúdjaira további 100 kilogramm rakomány rögzíthető.

A PROACE CITY teljesítménye a Toyota Traction Select tapadásjavító rendszerrel az út- és forgalmi viszonyokhoz igazítható. A vezető Normál, Havas, Homok és Terep üzemmódok között választhat. A benzin- és dízelmotorok teljesítményskálája 75-től 130 DIN lóerőig terjed. Az erőforrásokhoz öt- vagy hatfokozatú manuális, illetve nyolcfokozatú automata sebességváltó kapcsolódhat.

Az új modell magasabb szintű biztonságot is kínál. A biztonságos és könnyű manőverezést tolatókamera segíti. Az autóhoz alapfelszereltségként jár az ütközést megelőző biztonsági rendszer, a jelzőtábla-felismerés, a sávtartó asszisztens, a sebességtartó automatika és a „kávészünet-jelzés”. Utóbbi arra figyelmezteti a vezetőt, hogy a ideje beiktatni egy pihenőt.

Mindez kiegészíthető egy második csomaggal, amely automatikus távfény-vezérlést, fáradtságra figyelmeztető rendszert és egy kibővített jelzőtábla-felismerést tartalmaz. A harmadik csomagba adaptív sebességtartó automatika és holttérfigyelő került.

Ami a multimédiát és a konnektivitást illeti, az utasok érintőképernyőn kezelhetik az audiorendszer és okostelefonjaik funkcióit. A PROACE CITY vásárlói emellett még számos fejlett technológia közül választhatnak. Jó példa erre az okostelefonok vezeték nélküli töltője, a kategóriában különlegességnek számító elektronikus parkolófék, a személyszállító változathoz rendelhető panorámatető és a parkolássegítő rendszer.

A szegmensben az előrejelzések szerint 2021-re mintegy 900 ezerre emelkednek az éves eladások. A 2016-ban bemutatott PROACE idén várhatóan öt százalékos piaci részesedést szerez a közepes méretű haszongépjárművek európai piacán, amely körülbelül 30 ezer darabos értékesítési eredményt jelent a Toyota számára. Mérete és hasznos teherbírása tekintetében az új modell tökéletesen egészíti ki a jelenlegi kínálatot és minden bizonnyal népszerű lesz a megbízható haszongépjárművet keresők körében.

Shares
Share This