Új pilótákkal vág neki a gyár az idei Rally Világbajnokságnak

A Toyota Yaris WRC volánja mögött a hatszoros világbajnok Sébastien Ogier, Elfyn Evans és Kalle Rovanperä bizonyíthat az idei sorozatban. A 2020 FIA World Rally Világbajnokság első fordulója hétvégén a Monte-Carlo Rally lesz.

Ogier egy olyan versenyen  kezdi meg menetelését hetedik világbajnoki címe felé, amelyet szülővárosa, Gap körül rendeznek. A futamot a kiváló pilóta az utóbbi hat évben kivétel nélkül megnyerte.

Sebastien Ogier és_Julien Ingrassia

Csapattársa, a  rutinos versenyző, Elfyn Evans szintén erős kezdésben reménykedik. A fiatal tehetség, Kalle Rovanperä pedig itt mutatkozik be a rallysport legmagasabb osztályában.

Elfyn Evans és Scott Martin

Az először 1911-ben megrendezett Monte-Carlo Rally a legrégebbi esemény a versenynaptárban.  Kifejezetten hírhedt futamnak számít a változékony időjárási viszonyok miatt. Itt minden előfordulhat a száraz aszfalttól a havas-jeges útburkolatig, néha egy-egy szakaszon belül is.

Kalle Rovanpera éa Jonne Halttunen

 „A Monte-Carlo Rally mindig izgalmas verseny, idén ráadásul különösen érdekesnek ígérkezik, mivel sok pilóta új autóval kezd. Nálunk is új csapat áll rajthoz. Ezen a rallyn csapatként még nem sikerült győznünk, de minden egyes alkalommal dobogós helyen végeztünk. Sébastien mérlege fantasztikus ezen a rallyn, sok különböző autóval győzött már itt, ezért biztos vagyok abban, hogy most is versenyben lesz a győzelemért”- nyilatkozott Tommi Mäkinen csapatfőnök.

Tavaly így szerepelt a Toyota: Ott Tänak a verseny elején az élen haladt a Toyotával, végül egy kerékcserét követően hatalmas hajrával megszerezte a harmadik helyet. Jari-Matti Latvala ötödik lett, míg Kris Meeke volt a hatodik, és megnyerte a gyorsasági szakaszt is első rallyján ezzel a csapattal. Ez volt az egyike a Toyota Yaris WRC által a 16 szakaszon elért kilenc szakaszgyőzelemnek.

Shares
Share This