BLOG

Okosvárosokért dolgozik együtt a Toyota és a Panasonic

Vegyesvállalatot alapítottak a technológiában élen járó vállalatok

A jövő energiaellátását forradalmasító szilárdtest akkumulátorok fejlesztésében is együttműködő Panasonic és Toyota városfejlesztési vegyesvállalat létrehozását jelentette be. A két vállalat szerint ez újabb hatalmas lépést jelent a jövő teljesen zöld, karbonsemleges és minden magasabb életminőséget lehetővé tevő okosvárosok felé.

A világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójaként ismert Toyota a mesterséges intelligencia, a robotika, és a környezetbarát technológiák fejlesztésében is élen jár. Egy új, izgalmas projektje keretében a japán vállalat partnere ismét a világ egyik legnagyobb elektrotechnikai vállalata, a Panasonic lesz.

A két vállalat vezetése bejelentette: 2020. január 7-től Prime Life Technologies Corporation néven vegyesvállalatot alapítanak. A cég tokiói székhellyel működik majd, és elsődleges tevékenysége a városfejlesztés lesz.

A jövőbe mutató projekt ötvözi a két márka innovációit, „okosmegoldásai” révén a városok lakóinak életminősége javul, energiafelhasználása csökken. Az új generációs integrált, intelligens megoldások lehetővé teszik az egész közösség számára, hogy egészségesebb, fenntarthatóbb és teljesebb életet éljenek.

Az okosvárosok fejlesztésének sarkalatos pontja a városi közlekedés. Colorado Springsben a Panasonic komoly kutatásokat folytat annak érdekében, hogy mely technológiai fejlesztések javíthatják a városi közlekedési szolgáltatásokat és szolgálják leginkább a közösségi célokat.

A Colorado I-70 autópályán integrált szoftverek és közúti érzékelők sora segíti a közlekedést. Ezek révén optimalizált, balesetmentes közúti szállítás valósulhat meg, amelyben kommunikálnak egymással az úton haladók járművei.

A jövőbe mutató gondolkodás eredménye: okosabb autók és okosabb autópályák.

A fele-fele arányban a Toyota és a Panasonic tulajdonában lévő Prime Life Technologies profilja a városfejlesztés, lakásépítés, lakásfelújítás, ingatlanforgalmazás/gazdálkodás, belsőépítészeti kivitelezés, energiatakarékos megoldások, felújítási és építési tanácsadás lesz majd.

A két technológiai óriás tudatos együttműködése hatalmas lendületet hozhat a jövő okosvárosainak fejlesztésében, ahol az infrastruktúra és az épületek, valamint a(z egyre inkább önvezető) járművek energiagazdálkodása és a forgalomszabályozás mind összefüggő rendszer részét képezik majd.

Ismerje meg készletajánlatunkat!