BLOG

Az új Corolla lehet az Év Autója

Hét modell került fel idén az „Év Autója” döntőseinek szűkített listájára, köztük a nagy esélyes Toyota Corolla.

A Toyota egy év alatt hét újdonsággal mutatkozott be Európában. Ezek között ott volt a három világszinten is legfontosabb modellje, a Corolla, a RAV4 és a Camry legújabb generációja. A modellek mindegyike a világ legfejlettebb, negyedik generációs környezetbarát öntöltő hibrid elektromos hajtását kínálja.

A mértékadó JATO elemzéséből kiderült, hogy a vásárlók pozitívan fogadták a japán autógyártó zöld „modellinvázióját”. A Corolla legújabb generációja továbbra is a világ legnépszerűbb autója. A vadonatúj RAV4 nem csupán a világ legkedveltebb SUV-jának de egyben a világ második legnépszerűbb autójának bizonyult.

A világ legkedveltebb felső-középkategóriás szedánjának címét megőrző vadonatúj Camry pedig a világ kilencedik legkeresettebb autója lett. Ezek mellé az idén feltámadó sportautólegenda Supra is bekerült abba a 30 autóba is, amelyek közül az idei „Év Autóját” választja ki a rangos nemzetközi zsűri. Erre a címre a Corolla a legnagyobb esélyes, amely bekerült a legjobb hét jelölt közé.

Az „Év autója” a legrégebbi és leginkább elismert autós díj Európában. Odaítéléséről 60 szakértőnek számító újságíróból álló zsűri dönt. A győztest a 2020-as Genfi Autószalon előestéjén hirdetik ki.

A modell értékesítési volumenének köszönhetően hatalmas hatással van a közúti közlekedés környezeti lábnyomának csökkentésére. Amennyiben a nemzetközi zsűri szavazatai alapján a Corolla nyerné el a 2020-as „Év Autója” címet, úgy a harmadik Toyota lenne, amelyet a rangos kitüntetéssel jutalmaztak. 2000-ben a Yaris, 2005-ben pedig a részben vagy teljesen elektromos hajtások forradalmát elindító Prius hozta el a díjat.

Ismerje meg készletajánlatunkat!