Idén már harmadszor állhattak a dobogó első két fokára a Gazoo Racing versenyzői

A vállalat motorsport-történetének aranykorát éli Toyota versenyistállója, a Toyota Gazoo Racing. A csapat újabb kettős győzelmet aratott a FIA Hosszútávú Világbajnokság (WEC) 8 órás bahrein-i futamán.

A csapat 1000 lóerős hibrid erőgépével versenyző pilótái, Mike Conway, Kamui Kobayashi és José María López ebben az idényben másodszor győztek a 7. rajtszámú TS050 HYBRID-del. Ezzel visszavették az első helyet a pilóták világbajnoki mezőnyében.

Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima és Brendon Hartley a 8. rajtszámú TS050 HYBRID-del a másik autóhoz képest körönként  0,21 másodperccel nagyobb sikerhendikeppel versenyeztek, így második helyen futottak be. Az idei négy futamból ez volt a harmadik kettős győzelme az istállónak.

Hisatake Murata, a csapat elnöke így nyilatkozott a futam után: „Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. A csapat keményen dolgozott és minden területen maximális teljesítményt nyújtott. Szeretnék köszönetet mondani a csapatnak az elvégzett munkáért, illetve rajongóinknak és a WEC szervezetének is a versenyzésért tett erőfeszítéseikért. Immár előre tekintünk az ismét emlékezetesnek ígérkező 2020-as évre.”

Bahrein-i 8 órás futam végeredménye:

  1. #7 TOYOTA GAZOO Racing 257 kör
  2. #8 TOYOTA GAZOO Racing +1 kör
  3. #1 Rebellion (Senna/Menezes/Nato) +3 kör
  4. #22 United Autosports (Hanson/Albuquerque/di Resta) +8 kör
  5. #38 JOTA (Gonzalez/Da Costa/Davidson) +8 kör
  6. #37 Jackie Chan (Tung/Aubry/Stevens) +9 kör

A csapatversenyben a Toyota Gazoo Racing 41 ponttal vezet a Rebellion előtt. A világbajnokság küzdelmei jövő év február 23-án – kétéves kihagyást követően – a texasi Austinban folytatódnak, a 6 órás Circuit of the Americas futammal. Ezt március 20-án a Sebring 1000 mérföldes futam követi majd.

Shares
Share This