A Toyota a Fuji hegy lábánál kezdte építeni Woven City-t, amely a jövő környezettudatos okosvárosai számára szolgál mintául. Itt a világ vezető tudósai dolgoznak az emberek életét jobbá tévő technológiákon. A fenntarthatóság az egészségtudatos táplálkozáson is megmutatkozik: ennek jegyében született meg a Toyota és a Nissin Foods együttműködése.

A Toyota és a Nissin Food megállapodása keretében az egészség- és környezettudatos japán élelmiszergyártó innovatív élelmiszerkínálatának felhasználását vizsgálja, amely a legújabb molekuláris táplálkozástudományon alapul.

Ennek célja, hogy személyre szabott, ízletes és egészséges „teljes tápértékű étkezést” biztosítson Woven City lakosai számára.

Woven City-t a Toyota megbízásából a Woven Planet, a Toyota leányvállalata fejleszti a Shizuoka prefektúrában található Susono városában. Az okosváros felépítése egy fontos lépés a Toyota világelső autógyártóból a világ vezető mobilitási szolgáltatóvá válását célzó úton.

Életre hívásával a Toyota vállalja azt a kihívást, hogy mindenki jólétére törekedjen, és kibővítse a „mobilitás” definícióját, ezzel még inkább emberközpontúbbá téve azt.

A Toyota és a Nissin a jövőben közösen dolgozik majd Woven City élelmiszer-választékának bővítéséért, és a lakosok egészségének javításáért „teljes tápértékű étkezés” biztosításával. Ennek része lesz az adatok összekapcsolása, hogy mindenki számára személyes szükségletei alapján, személyre szabva lehessen optimalizálni az étkezést.

A „Több mint instant ételek” szlogent hirdetve a Nissin Foods vállalja, hogy új étkezési kultúrát hozzon létre. Ezen erőfeszítések egyikeként a Nissin Foods a „teljes tápértékű étkezés” világát kutatja, amelyek szabályozott kalóriákkal, sóval, cukorral és zsírral biztosítják az összes szükséges tápanyagot, miközben megőrzik az ételek megjelenését és ízét.

Az általuk instant tésztákhoz és más termékekhez kifejlesztett technológiát alkalmazva a Nissin Foods különféle erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy szabadalmaztatott és élvonalbeli élelmiszergyártási technológiát alkalmazva a jövő élelmiszereit állítsa elő.

„Woven City révén a Toyota arra törekszik, hogy jólétet biztosítson olyan kísérletek elvégzésével, amelyek kiterjesztik a ’mobilitás’ jelentését és értékét, valamint egészséges és kielégítő étkezést biztosítanak.. A város élő laboratóriumában többet tanulhatunk majd arról, hogy az egyéni étrendek hogyan inspirálnak egészségesebb életmódra, és hogyan fokozzák az egyének boldogságát” – hangsúlyozta James Kuffner, a Toyota digitális területekért felelős vezérigazgató-helyettese, a Woven Planet vezérigazgatója.

NÉZZE MEG KÉSZLETEN LÉVŐ SZALONAUTÓINKAT >>>

 

Shares
Share This