A világ legnépszerűbb autója kívül-belül tökéletes

Megérkezett Magyarországra a Toyota Corolla legújabb generációjának első tagja, a Corolla Sedan. A világ legnépszerűbb autójának visszatérését hatalmas várakozás övezi a márka hívei körében. A tizenkettedik generációs Corolla több szempontból is különleges. Ez a világ első olyan autója, amely két eltérő teljesítményű, környezetbarát, öntöltő hibridhajtással is rendelhető. De talán ennél is fontosabb, hogy kategóriájában élenjáró az új Corolla biztonsági rendszere.

Magyarországra is megérkezett az új, tizenkettedik generációs Corolla-család, amely 1966 óta írja páratlan sikertörténetét az autóipar egyre vaskosabb történelemkönyvébe.  A modell napjainkban érte el a rendkívüli 47 milliós eladást és jó úton halad újabb rekordok felé. A további siker érdekében, 2019-re három Corolla változatot álmodtak meg a tervezők. A dinamikus formavilág minden eddiginél markánsabb különbséget tesz a kifinomult lépcsőshátú (Sedan), a sportos, ötajtós ferdehátú (Hatchback), valamint a kecses és a kizárólag az európai piacra szánt kombi (Touring Sports) között. A gyár új padlólemeze nemcsak kiemelkedő menetdinamikával és biztonsággal vértezte fel az autókat, de lehetővé tette a formatervezők számára, hogy jól megkülönböztethető dizájnnal ruházzák fel az összes karosszériatípust.

Touring Sports, Hatchback, Sedan

A Koto Autóházban először a Corolla Sedan-nal ismerkedhet meg a közönség. Mind a három modell ugyanarra a széles, új GA-C platformra épült, ugyanakkor a tekintélyt parancsoló külső formaterv mégis megkülönbözteti testvéreitől. A kerékdobok első sarkának lenyűgözőbb, kétlépcsős kialakítása közrefogják az erős hűtőmaszkot – ez az új Corolla-család egyik átfogó formai tematikája. A keskeny felső hűtőmaszk erőteljesebb térbeli kialakítást kapott. Szerkezetében csatlakozik a fényszórók felső széléhez, amelyek a karosszéria oldalfalára átnyúlva kihangsúlyozzák az autó stabil kiállását. Egyedi hátsó lámpatesteit króm díszsáv köti össze, még inkább kihangsúlyozva a modell szélességét. Ezen túlmenően a Sedant az első és hátsó LED-es fényvezetők egyedi rajzolata teszi azonnal felismerhetővé.

Az új modell 10 milliméterrel szélesebb lett, tengelytávja (2700 mm) megegyezik a Touring Sports modellével. Magassága és a csomagtérfedél szintje egyaránt 20 milliméterrel alacsonyabb. Mindez azt eredményezi, hogy az új Sedan mélyebb tömegközéppontot kapott. A Corolla család többi tagjához is elérhető négy új keréktárcsa mellett kilencféle karosszériaszín rendelhető, köztük az a kristályszürke metálfényezés, amelyet kizárólag a Sedanhoz fejlesztettek ki a tervezők.

Próbálja ki az új Toyota Corolla Sedant a Koto Autóházban! 

Kérjük, foglaljon időpontot Tesztvezetési űrlapunkon!

TESZTVEZETÉS KAPOSVÁRON  >>>

TESZTVEZETÉS NAGYKANIZSÁN  >>>

Az új Corolla nemcsak küllemében, de a motorház alatt is széles választékkal jelent meg. A Hatchback és a Touring Sports világújdonságként két különböző öntöltő hibrid hajtáslánccal lesz majd kapható. Az egyik 122 lóerős, 1,8 literes továbbfejlesztett rendszer, míg a másik vadonatúj, 180 lóerős, kétliteres erőforrás.

A Corolla Sedanhoz most először rendelhető az 1,8 literes öntöltő hibrid hajtáslánc. A márka öntöltő hibrid technológia felé fordulását mi sem jelzi jobban, minthogy a modellek mindössze egyetlen hagyományos, belsőégésű motorral lesznek megvásárolhatók. A Sedan kivitelűek a 132 lóerős, 1,6 literes benzinmotorral már rendelhetők, majd a Hatchback és a Touring Sports modellek a 114 lóerős, 1,2 literes benzines turbómotorral lesznek választhatóak.

Ami mindegyikben közös, hogy a TNGA platformra épülő összes modell a létező legmagasabb színvonalú aktív és passzív biztonságot kínálja. A modellcsaládot úgy alakították ki, hogy maradéktalanul megfeleljenek a független nemzetközi töréstesztek szigorú követelményeinek. Ezáltal a Corolla Safety Sense rendszere kategóriájában kivételes biztonságot kínál a sofőrnek és az autó utasainak. Talán nem újdonság, hogy a Toyoták ütközést megelőző biztonsági rendszere a gyalogosokra is vigyáz, azonban az már rendkívül figyelemreméltó, hogy a Corolla radaros tempomatja a forgalom szerint önállóan lassítja az autót, akár álló helyzetre le is fékezi, majd el is indítja azt. A sávelhagyásra figyelmeztetés sem merül ki csupán hangjelzésben, hanem a legfejlettebb aktív sávtartó rendszer automatikus kormánybeavatkozással tartja folyamatosan a sáv közepén a járművet. Ezek az egyedi tulajdonságok is felemelik kategóriájának csúcsára az új Toyota Corollát.

A Corolla páratlan biztonságát egyszerűen érezni kell! Jöjjön el a Koto Autóházba és győződjön meg személyesen arról,  hogy a Corolla valóban kívül-belül tökéletesen tért vissza!

Kérjük, foglaljon időpontot tesztvezetési űrlapunkon:

TESZTVEZETÉS KAPOSVÁRON  >>>

TESZTVEZETÉS NAGYKANIZSÁN  >>>

ÚJ COROLLA ÁRLISTA

Shares
Share This