Új együttműködés az akkumulátoros elektromos járművek piacán

Közösen fejleszt akkumulátoros elektromos autókat a Toyota és a kínai piac legnagyobb szereplője, a BYD. A két autógyártó szedán és alacsonypadlós SUV elektromos modellek mellett akkumulátorokat is épít majd.

Együttműködési szerződést kötött akkumulátoros elektromos autók közös fejlesztésére a BYD és a Toyota. A két fél szedánokat és alacsonypadlós SUV-modelleket épít, valamint akkumulátorokat gyárt ezekhez és más járművekhez is. A tervek szerint az új modellek 2020 első félévében Toyota márkanév alatt jelennek meg a kínai piacon.

A globális felmelegedés megfékezése érdekében a BYD és a Toyota is keresi a széndioxid-kibocsátás csökkentésének módját. A közös cél érdekében a két vállalat együttműködik, így született megegyezés modelljeik közös fejlesztéséről.

Az 1995-ben alapított BYD kezdetben akkumulátorgyártóként tevékenykedett. Mára teljes körű energiaszolgáltatásokat és megoldásokat kínáló céggé nőtte ki magát. A BYD név a „Build Your Dreams” („Építsd az Álmaidat”) rövidítése, a cég saját fejlesztésű termékei közt szerepelnek elektromos autók fontos alkatrészei is. Többek mellett akkumulátorok, villanymotorok és egyéb elektronikai berendezések kerülnek ki gyártósoráról. A BYD volt az első vállalat a világon, amely 2008-ban plug-in hibrid autókat dobott piacra.

1997-ben a Toyota a világon először mutatott be nagy sorozatban gyártott hibrid autót, és azóta az elektromos járművek fejlesztésének úttörőjévé vált. Vezető technológiák egész sorát dolgozta ki, értékes tapasztalatot szerezve a fejlesztésben, a gyártásban és a kereskedelemben egyaránt.

A mostani együttműködés egy újabb lépés azon stratégiai együttműködések sorában, amelyekkel a Toyota készül az autóipar történetének legnagyobb változást hozó időszakára. Ezért működik együtt a kínai CATL és a japán Panasonic márkákkal, vagy épp a SHARP-pal az autókban alkalmazható napelemei terén.

Ugyanezen célt szolgálja emellett az akkumulátoros elektromos autók fejlesztése kapcsán a Subaruval, a Suzukival és a Mazdával bejelentett együttműködése. Ezen kívül ezért fontos a Hondát, a Hinot, a Daihatsut, a Subarut, a Mazdát, a Suzukit és az Isuzut magába foglaló, az önvezető technológiák és kapcsolódó szolgáltatások közös fejlesztését célzó megállapodása is.

Shares
Share This