Hamarosan elkezdődik a Toyota E-Palette sorozatgyártása

Húsz Toyota e-Palette jármű segíti majd a sportolók közlekedését a 2020-as Tokiói Olimpián. A sorozatgyártásra előkészített járművet október 24.– november 4. között a Tokiói Autószalonon is bemutatják.

A Toyota bejelentette, hogy összesen húsz – különleges tervezésű, „Tokyo 2020” kivitelű – e-Palette segíti majd a sportolók közlekedését a 2020-as Tokiói Olimpiai és Paralimpiai Játékokon. Az akkumulátoros elektromos hajtású, önvezető járműveket a vállalat különleges igényű sportolók visszajelzései alapján fejlesztette.

„A tervezés során sportolókat – különösen parasportolókat – kérdeztünk arról, hogyan javíthatnánk tovább az e-Palette tulajdonságait, hogy egyszerű, kényelmes és praktikus közlekedési eszköz legyen”- ismertette Takahiro Muta vezető fejlesztő.

A 2018-ban bemutatott e-Palette az első olyan jármű, amelyet kifejezetten az önvezető járművek (Autono-MaaS1) koncepciója jegyében tervezett meg a Toyota. A „Tokyo 2020” változatban tágas ajtók és a motoros mozgatású rámpák segítségével gyorsan és könnyen szállhatnak be a sportolók.

Az automatizált vezetési rendszerrel irányított autó mintegy 20 km/órás sebességgel közlekedik majd a SAE szabvány 4. szintjének megfelelő önvezető képességgel. A jármű „Tokyo 2020” változata a Japánban október 24. és november 4. rendezendő Tokiói Autószalonon is látható lesz majd. 

Hosszúság/Szélesség/Magasság/Tengelytávolság5.255 mm/2.065 mm/2.760 mm/4.000 mm
Utasok számaAkár 20* (a kezelővel együtt)

*Ha kerekesszékes emberek is utaznak: max. 4 kerekesszékes utas + 7 álló utas

Hatótávolságkb. 150 km
Sebesség19 km/óra

 

***

A Tokiói Autószalon látogatói a Toyota standján a jövőbe is bepillantást nyerhetnek. A környezetbarát – részben vagy teljesen elektromos hajtások – és az önvezető autók mellett a mesterséges intelligencia és a robotika területei is terítéken lesznek. A mobilitási élményparkban a jövő nemcsak látható és tapintható, hanem kipróbálható is lesz majd.

Az autószalonon felállított Toyota-stand éppen ezért egy szórakoztató tartalmakkal teli élménypark lesz, amely izgalmas betekintést enged a márka közlekedési megoldásaiba és a mobilitás egyéb jövőbeli formáiba. A Toyota erről egy előzetest is készített:

 

Shares
Share This