A Toyota 2015-ben lett az olimpiai mozgalom első mobilitási partnere

Zéró károsanyag-kibocsátású, hidrogén üzemanyagcellás Mirai modellekkel támogatja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) munkáját a Toyota. A járműveket a szervezet új, fenntarthatósági szempontok alapján tervezett és épített székházában adták át a svájci Lausanne-ban.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság önkéntesekből álló nonprofit szervezet, amelynek célja, hogy a sport által tegye jobbá a világot. Bevételeinek több mint 90 százalékát sportmozgalmak számára osztja szét. Ez azt jelenti, hogy naponta mintegy 3,4 millió dollárt juttat a sportolók és szövetségeik számára világszerte.

A nemrég átadott nyolc Toyota Mirai tankolásához egy ideiglenes hidrogéntöltő állomást is telepítettek az új központi irodaházba. Ez Svájcban az első ilyen létesítmény és hamarosan egy nyilvános töltőállomás is nyílik majd a közelben. Az állomás megújuló energia felhasználásával állítja elő a hidrogént.

„A fenntarthatóság az olimpiai mozgalom egyik fontos mozgatórugója. Stratégiai célunk és az Olympic Agenda 2020 alapköve is. A Toyota osztja nézeteinket, hiszen a vállalat hozzánk hasonlóan a holnap fenntartható mobilitására törekszik. Együttműködésük értékes segítséget jelent céljaink megvalósításában. Ma tanúi lehetünk, hogy a szemünk láttára formálódik a világ ‘zöldebb’ jövője”, hangsúlyozta Marie Sallois-Dembreville a szervezet fenntarthatóságért felelős igazgatója.

„A Toyota fő célja, hogy a hidrogén-alapú mobilitás legyen a Tokiói Olimpia egyik mozgatórugója. A Mirai átadása a NOB számára újabb bizonyítéka annak, hogy ez a technológia jelentős szemléletváltást jelez”, mutatott rá Matt Harrison,  a Toyota európai értékesítési alelnöke.

A Toyota 2015-ben lett az olimpiai mozgalom első mobilitási partnere. Ebbéli minőségében a vállalat együttműködik a jövőbeli olimpiai játékok szervezőivel, fenntartható mobilitási megoldásokat biztosítva a rendezvényeken.  A 2020-as Tokiói Olimpián számos nulla károsanyag-kibocsátású FCEV (mint például a Mirai szedán) szolgál majd hivatalos járműként.

Emellett a szervezők munkáját a Toyota üzemanyagcellás “Sora” autóbusza, valamint a Toyota Industries Corporation által gyártott és forgalmazott üzemanyagcellás villástargoncák is segítik.

Shares
Share This