BLOG

Szenzációs Toyota siker a Német Rallyn

Hármas győzelem és örömünnep Németországban

Történelmi jelentőségű, hármas győzelmet aratott múlt hétvégén a TOYOTA GAZOO Racing a Német Rallyn. Az első helyen Ott Tänak végzett. Rajta kívül csapattársai, Kris Meeke és Jari-Matti Latvala is felállhattak mellé a dobogóra.

Tänak a rajttól kezdve a mezőny élén haladt navigátorával, Martin Järveojával. Szombaton délután a félelmetes hírű Panzerplatte szakaszon, heves küzdelmet követően sikerült elszakadniuk üldözőiktől. Ekkor Meeke és Latvala is előreléptek a dobogós helyekre. Az utolsó napon mindhárom duónak sikerült megőriznie helyezését.

Tänak végül 20,8 másodperces előnnyel végzett az élen, megszerezve ezzel idei ötödik győzelmét. Meeke és navigátora, Seb Marshall számára a második hely egyben az első dobogós helyezést jelenti a Toyotával. Míg a harmadik hely Latvala és Miikka Anttila számára az előző fordulóban, Finnországban elért eredmény megismétlését hozta.

A TOYOTA GAZOO Racing Rally Challenge Program pilótája,Takamoto Katsuta a nagyszerűnek számító tizedik helyen végzett első versenyén, a WRC legmagasabb osztályában, egy külön benevezett Toyota Yaris WRC autóval.

„Hihetetlen érzés, hogy az első három helyen végeztünk. Már korábban is jól ment az autónk, de ezen a hétvégén a pilótáink is a legjobbat nyújtották. Megmutatták, hogyan lehet megbirkózni a létező legnehezebb, aszfaltozott utakkal. A tesztelés során csak korlátozott távot teljesíthettünk aszfalton, mégis milyen remek eredményt értünk el”, nyilatkozta Tommi Mäkinen csapatfőnök.

„Csodálatos eredmény ez a csapat számára. Hátravan még négy forduló a bajnokságból, úgyhogy továbbra is koncentrálnunk kell, és kihozni magunkból a maximumot. Még szoros a versenyfutás a bajnoki címért”, tette hozzá Ott Tänak.

VÉGEREDMÉNY:

 1. Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) 3 ó 15 p 29,8 mp
  2. Kris Meeke/Seb Marshall (Toyota Yaris WRC) +20,8 mp
  3. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +36 mp
  4. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +58,5 mp
  5. Dani Sordo/Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +1 p 16,6 mp
  6. Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger-Amland (Hyundai i20 Coupe WRC) +1p 46,2 mp
  7. Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Citroën C3 WRC) +1 p 56,3 mp
  8. Esapekka Lappi/Janne Ferm (Citroën C3 WRC) +2 p 02,2 mp
  9. Gus Greensmith/Elliott Edmondson (Ford Fiesta WRC) +6 p 22,2 mp
  10. Takamoto Katsuta/Daniel Barritt (Toyota Yaris WRC) +8 p 19,2 mp

A pilóták jövő hétvégén Törökországban mérik össze ismét tudásukat, ahol kiálló kövekkel telitűzdelt murvás utak és a forróság vár rájuk.

 

Ismerje meg készletajánlatunkat!