BLOG

Innovatív elektromos járművekkel készül a Toyota az olimpiára

A biztonságos célba érés mellett cél a lehet legkisebb környezetterhelés

A Toyota járműveinek csaknem 90 százaléka elektromos hajtású lesz a 2020-as Tokiói Olimpiai és Paralimpiai Játékokon. Ezzel a márka a sportesemény történetének legalacsonyabb emisszióját és környezetterhelését szeretné elérni.

Az olimpiai mozgalom globális mobilitási partnere, a Toyota elektromos járművek arzenálját vonultatja fel a 2020-as tokiói játékokon. Egyes modelleket kimondottan erre az alkalomra terveztek. A vállalat összesen 3700 eszközzel és járművel áll majd a szervezők rendelkezésére. A hivatalos flotta közel 90 százaléka elektromos hajtású lesz. Ezek nagy része az egyes helyszínek közötti közlekedésben nyújtanak majd segítséget.

Az előzetes számítások szerint a flotta széndioxid-kibocsátása átlagosan alacsonyabb lesz, mint 80 g/km*1. Ez nagyjából a fele annak, mint egy nagyrészt benzin- és dízelüzemű járművekből álló, hasonló méretű flotta értéke.

A hivatalos flottán kívül a Toyota egyéb járművekkel és eszközökkel is támogatja az olimpiát. Ilyen például a tömegközlekedésben részt vevő üzemanyagcellás „Sora” busz. Ezen felül a Toyota robotok is megkönnyítik a szervezést, és egyedülálló élménnyel ajándékozzák meg a résztvevőket, jócskán kibővítve a mobilitás fogalmát.

A Toyota által biztosított járművek

APM: a speciális mobilitási igényű résztvevők számára biztosít segíti a közlekedést a 2020-as nyári játékok helyszínein belül. Ilyen például az Olimpiai Stadion, az Ariake Teniszpálya és Parkerdő. Ezen kívül részt vesz a segítségnyújtási tevékenységekben.

 e-Palette (Tokyo 2020 változat): a Toyota első akkumulátoros elektromos járművének Tokyo 2020 változata a személyzet és a sportolók szállításában vesz majd részt. Számos kört tesz majd meg az olimpiai és a paralimpiai faluban. Az alacsonypadlós, elektromos rámpával felszerelt jármű igen pontosan áll meg a megállókban. Kevés helyet hagy az útpadka és a busz között, így az e-Palette megkönnyíti a kerekesszékes utasok közlekedését is.

Toyota Concept-i (Tokyo 2020 változat): karakteres, high-tech megjelenésével a Concept-i igazán feltűnő jármű. Ez lesz az olimpiai lángot hordozó váltófutás és a maratoni futás felvezető autója. A járművek között lesz a Toyota Concept-i is, amely az önvezető képességet, illetve az ezzel kapcsolatos funkciókat fogja bemutatni.

Mirai: Megközelítőleg 500 Mirai vesz részt a személyzet szállításában pl. a repülőterek és a 2020-as olimpia hivatalos helyszínei között.

 

Gyalogos övezetekben használható akkumulátoros elektromos járművek (BEV): a Toyota közel 300 állva használható mobilitási eszközzel segíti majd a biztonsági, illetve az egészségügyi személyzet munkáját a 2020-as olimpia helyszínein (például az Olimpiai Stadionnál, az Ariake Teniszparkban) és azok környezetében.

 

Ismerje meg készletajánlatunkat!