A Toyota egy hidrogén üzemanyagcellás Mirait ajándékozott a globális környezetvédelem iránt elkötelezett Ferenc pápának. Az autót kifejezetten Őszentsége mobilitási igényeihez tervezték.

Ferenc pápa a Japán Katolikus Püspöki Konferenciától kapta ajándékba az átalakított Toyota Mirait. Az autó egyike annak a két különleges kialakítású járműnek, amelyeket a Toyota adott a Japán Katolikus Püspöki Konferenciának a tavaly novemberi pápalátogatásra.

A vatikáni pápai rezidencián rendezett ünnepségen ott volt a konferenciát képviselő Domenico Makoto Wada tiszteletes és Seiji Okada, az Apostoli Szentszék japán nagykövete is. A Toyota részéről hat ember kapott helyet a delegátusban, köztük Miguel Fonseca, a Toyota Motor Europe ügyvezető alelnöke és Mauro Caruccio, a Toyota Motor Italia vezérigazgatója.

A Mirai, amelynek neve japánul „jövő”, az első sorozatgyártású hidrogénhajtású Toyota szedán. A 2014-ben bemutatott nulla károsanyag-kibocsátású autót hidrogén üzemanyagcellás rendszer hajtja. A hatótávolsága mintegy 500 kilométer, és működésének egyetlen mellékterméke a víz.

A pápamobil 5,1 méter hosszú és 2,7 méter magas a tetővel együtt, így állva utazhat a járműben, és az emberek jól láthatják őt.

Ferenc pápa kifejezetten érdeklődik a globális környezetvédelem iránt, és ezzel kapcsolatos gondolatait már 2015-ben megosztotta a ‘Laudati si’ című enciklikában. Meggyőződése szerint meg kell óvnunk Földünket és a minket körülvevő világot, és életmódunk átalakításával megmenthetjük „közös otthonunkat”.

Shares
Share This