BLOG

Fernando Alonso tesztelte a Dakar-győztes Toyota Hiluxot

A kétszeres Formula 1-es világbajnok Dél-Afrikában ült az 5 ezer köbcentis versenygép kormánya mögé.

A Toyota Gazoo Racing kiváló pilótája két napon át tesztelte a Dakar-győztes Toyota Hilux versenygépet. Fernando Alonso, aki Sébastien Buemivel és Kazuki Nakajimával vezeti a FIA Hosszútávú Világbajnokság (WEC) ponttáblázatát, egy exkluzív teszten vett részt nemrégiben. A dél-afrikai Goerapanba azért szervezte a különleges eseményt a TOYOTA GAZOO Racing South Africa, hogy Fernando megszerezhesse az első tereprallys tapasztalatait. A versenyző mentora a korábbi Dakar-győztes Giniel de Villiers, a TOYOTA GAZOO Racing South Africa versenyzője volt.

A Toyota Hiluxot, amellyel Nasser Al Attiyah és Mathieu Baumel januárban megnyerte a 2019-es Dakart, 5 literes V8-os motor hajtja. Az erőmű 385 lóerős teljesítményt és 620 Nm forgatónyomatékot biztosít.

Fantasztikus élmény volt a csapatnak Fernandoval közösen dolgozni. Nagyon felkészült volt és mindent megtett annak érdekében, hogy a legtöbbet tanulhassa a teszt alatt. A tereprally teljesen eltérő a pályaversenyzéshez képest, de Fernando lenyűgözően vezetett és sokat fejlődött. Büszke vagyok arra, hogy a Toyota Hilux tesztelésére Dél-Afrikát választotta. Remélem, hogy mindez maradandó élményt jelentett számára”, mesélte Gylnn Hall, a csapat vezetője.

Arra kérdésre, hogy miért teszteli Fernando Alonso a Dakar Hiluxot, a Toyota szűkszavúan csak annyit válaszolt, hogy a versenyző érdeklődik a motorsport különböző kihívásai iránt. A gyár közleménye szerint a teszt nem a teljesítményről szólt: inkább egy fontos tapasztalati lehetőség Fernando számára, hogy megértse és felmérje érdeklődési szintjét a kategória iránt. A különleges tesztről a gyár egy videót is közzétett.

 

Konkrét tervek egyelőre nincsenek arról, hogy elindul-e a legendás versenyen, de bízzunk benne, hogy a nagyszerű pilótát egyszer egy Toyota kormánya mögött láthatjuk a Dakaron. Egyelőre az biztos, hogy elemzik a tesztet és közösen döntenek a folytatásról.

Ismerje meg készletajánlatunkat!