Fernando Alonsoék harmadszor győztek a WEC versenysorozatában

Kettős győzelemmel zárta a TOYOTA GAZOO Racing az ezermérföldes Sebring futamot. Az elsőként ért célba érő 1000 lóerős Toyota hibrid egyik pilótája, a kétszeres Formula-1 világbajnok Fernando Alonso volt. A csapat floridai győzelmével tovább növelte előnyét a FIA Hosszútávú Világbajnokság (WEC) idei sorozatában.

Fernando Alonso, Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima

A nagyszámú közönség előtt lezajlott rendkívül változatos, nyolcórás futam végén a Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima és Fernando Alonso alkotta trió örülhetett. A 8-as rajtszámú TS050 HYBRID-jük első helyen ért célba. Ezzel harmadik győzelmüket aratták az idényben és 15 pontra növelték előnyüket a mezőny második helyezettje előtt.

A győztes autó

Egy körrel lemaradva a győztes autó mögött Mike Conway, Kamui Kobayashi és José María López versenygépe, a 7-es rajtszámú Toyota TS050 HYBRID futott be a második helyen. Kamui Kobayashi leggyorsabb köre (1 perc 41,8 másodperc) egyben rekord a futam történetében.

A 2.helyezett Toyota

A Toyota Gazoo Racing már az ötödik kettős győzelmét aratta az idényben. Ez azt is jelenti, hogy az szezon vége előtt két fordulóval 53 ponttal áll az élen a csapatok mezőnyében. A következő versenyen, május 4-én Spa-Francorchamps-ban a csapat akár meg is szerezheti a világbajnoki címet. A sorozatot a legendás le mans-i 24 órás viadal zárja június 13-14-én.

Hisatake Murata, a csapat elnöke így nyilatkozott a győzelem után: a versenyzésünk nem volt könnyű, de végül sikeresen zártuk a viadalt. A csapat összes tagja jól alkalmazkodott az itteni, eltérő követelményekhez, és valóban keményen hajtott ezért az eredményért.”

 1000 mérföldes futam végeredménye: 

  1. – 8-as rajtszámú TOYOTA GAZOO Racing 253 kör
  2. – 7-es rajtszámú TOYOTA GAZOO Racing +1 kör
  3. – 11-es rajtszámú SMP (Aleshin/Petrov/Hartley) +11 kör
  4. – 37-es rajtszámú Jackie Chan DC (Heinemeier-Hansson/King/Stevens) +14 kör
  5. – 36-os rajtszámú Signatech Alpine (Lapierre/Negrao/Thiriet) +14 kör
  6. – 31-es rajtszámú Dragonspeed (Gonzalez/Maldonado/Davidson) +16 kör
Shares
Share This