BLOG

Yaris Cross 2023: több erő, még fejlettebb technológia

Bemutatta a Toyota a közkedvelt Yaris Cross 2023-as modellfrissítését. A népszerű városi szabadidő-autó számos újdonsággal, köztük új hibrid hajtáslánccal és fejlett digitális megoldásokkal emeli magasabb szintre az autózás élményét.

2021-es premierje  óta kedvelt és versenyképes kihívóvá vált a gyorsan növekvő európai B-SUV-piacon a Yaris Cross, amely gyakorlatilag teljessé tette a japán márka „kisautó” kínálatát. Nemrég pedig bemutatták a szabadidő-autó első modellfrissítését.

A modellben megjelenő egyik legfontosabb fejlesztés az új, erősebb Hybrid 130 elektromos hajtáslánc. Az ötödik generációs Toyota hibrid technológiával felszerelt 1.5 literes motor 14%-kal, 132 lóerőre növeli rendszer teljes teljesítményét. Ezzel egyidejűleg motor nyomatékát a teljes fordulatszám-tartományban 185 Nm-re növelték.

Ennek eredményeként a 0-100 km/órás gyorsulási idő fél másodperccel, 10,7 másodpercre javult. Az új Hybrid 130 hajtáslánc mellett a termékcsaládban továbbra is elérhető a közkedvelt 116 lóerős hibrid rendszer.

Az autó agilis teljesítményét tovább erősíti a GA-B platform alacsony súlypontja és a merev karosszéria. Az új modellváltozatban a zaj és a vibráció csökkentésére is nagy figyelmet fordítottak a mérnökök.

Teljesen digitális felhasználói élményt jelent a legújabb Toyota Smart Connect multimédiás csomag, amely személyre szabható vezetőműszer-kijelzővel és okostelefonos digitális kulcs alkalmazással mutatkozik be.

A Toyota arra törekedett, hogy a jelenlegi Yaris ferdehátú generációt a világ legbiztonságosabb kisautójává tegye, ezért számos aktív és passzív biztonsági elemmel és funkcióval vértezte fel modelljeit. A Yaris Cross ugyanazt a széleskörű Toyota T-Mate csomagot kapta meg, amelyek alapfelszereltségként szerepelnek a termékcsaládban.

Ismerje meg készletajánlatunkat!