BLOG

Érkezik a Toyota Yaris Cross Adventure

Az új Yaris Cross európai forgalmazásának megkezdése előtt bemutatkozott a robusztusabb Yaris Cross Adventure modellváltozat. Az Adventure változat leggazdagabb felszereltségű Premiere Edition kivitele exkluzív kárpitokat és tartozékokat kínál, az autó az új modell forgalmazásának első 12 hónapjában lesz kapható.

A vadonatúj Toyota Yaris Cross SUV-vérvonalát még inkább kihangsúlyozza a most bemutatott Adventure modellváltozat. A hibrid hajtású, B-kategóriás SUV új kivitele látványosan különbözik az alapváltozattól, amelyet a modell 2020-as világpremierén ismert meg a nagyközönség.

Az Adventure hatásosan hangsúlyozza ki a Yaris Cross sokoldalúságát: otthonosan mozog a nagyvárosok forgatagában, a természetben és az országutakon is.

Az új változat külső megjelenését egy első aláfutásgátló és egy hátsó lökhárítóvédő lemezbetét varázsolja még robusztusabbá. A hatást tovább erősítik az ezüstszínű tetősínek és a sötétszürke, 18 colos könnyűfém keréktárcsák.

A Yaris Cross Adventure kabinjának legmarkánsabb dizájn-elemei a zongoralakk színű betétek és a fekete tetőkárpit. A jól tartó ülések bőrhatású kárpitozását Adventure mintázat díszíti. A kormánykerék borítása és a váltókar szoknyája bőrből készül.

Az Adventure modellváltozat leggazdagabb felszereltségű kivitele a Premiere Edition, exkluzív bőr üléskárpitozással és egyedi 18 colos, csiszolt felületű könnyűfém keréktárcsákkal. Alapfelszereltségében a motoros mozgatású, lábmozdulattal nyitható csomagtérajtó is szerepel, akárcsak a head-up kijelző és a kéttónusú színvilág.

A korlátozott darabszámban gyártott Premiere Edition a Yaris Cross forgalmazásának első 12 hónapjában lesz kapható.

A Yaris Cross mindegyik változata megrendelhető hibrid hajtással is, amelynek alapja az új Yaris ferdehátúban bemutatott 116 lóerős, 1,5 literes Atkinson-ciklusú, negyedik generációs rendszer.

A Yaris Cross az egyetlen kompakt hibrid SUV, amely intelligens összkerékhajtást (AWD-i) kínál. A rendszer a pillanatnyi útviszonyoktól függően automatikusan kapcsol az elsőkerékhajtás és a négykerékhajtás között, fokozva az utasok biztonságát.

Ráadásul az intelligens összkerékhajtáshoz alapáron jár egy manuális üzemmódkapcsoló, amellyel a vezető kiválaszthatja a menetstabilitást tovább javító Trail és Snow beállításokat is.

Az elektromos, intelligens összkerékhajtás (AWD-i) kompakt és kis tömegű, ezért nem rontja a Yaris Cross kategóriaelső üzemanyag-fogyasztását, mégis extra stabilitást és tapadást biztosít a rossz minőségű vagy csúszós utakon.

A Toyota Teammate fejlett parkolássegítő rendszer a biztonság és a kényelem új szintjét nyújtja a zsúfolt nagyvárosokban.  Alapáron jár a holttérfigyelő, a hátsó keresztirányú forgalomfelügyelet automatikus fékezéssel, illetve az intelligens távolságmérő radar automatikus fékezéssel, amelyek szintén nagyban megkönnyítik a városi autóhasználatot.

 

Az új Toyota Yaris Cross modellt az országjáró Toyota Road Shown is megtekintheti:

Június 11.-én pénteken Nagykanizsán,

Június 12.-én szombaton Kaposváron.

A modellről részletesebben olvashatnak itt >>>>

[button link=”https://toyota-koto-hasznaltauto.hu/” color=”red” newwindow=”yes”] NÉZZE MEG KÉSZLETEN LÉVŐ SZALONAUTÓINKAT >>>[/button]

Ismerje meg készletajánlatunkat!