A japán sztárépítész Fudzsimoto Szószuke által tervezett Magyar Zene Házában mutatta be hazánkban a Toyota a két legújabb újdonságát, a Corolla Cross és bZ4X SUV modelleket.

Impozáns helyszínt választott a Toyota új modelljei bemutatására. A 2019-ben Európa Legjobb Középületének, 2020-ban pedig a Világ legjobb zenei célú ingatlanfejlesztése díjakkal elismert Magyar Zene Háza adott otthont a Corolla Cross és a bZ4X modellek premierjének.

A két modellel teljessé vált a márka immáron valamennyi kategóriát lefedő SUV kínálata.

Az ugyancsak idén debütált Aygo X, a tavaly bemutatott Yaris Cross, a C-HR, a Corolla Cross, a RAV4, a vadonatúj bZ4X, a Highlander és a Land Cruiser révén gyakorlatilag nincs olyan méretosztály, amelyben mára Magyarországon is stabilan piacvezető pozíciót szerző Toyota ne képviseltetné magát.

A már eddig is három karosszériaváltozatban, ötajtós (Hatchback), négyajtós (Sedan) és kombi (Touring Sports) kivitelben elérhető Toyota Corolla hosszú évek óta a világ legnépszerűbb autója, a trónját pedig csupán egyetlen modell ostromolja, az pedig nem más, mint a világ legnépszerűbb SUV-jaként ismert Toyota RAV4.

A vadonatúj, a méretében a C-HR és a RAV4 közé érkező Corolla Cross bemutatásával ugyanakkor a Corolla világelsőségét ismét hosszú évekre bebiztosítja a japán márka.

A  bZ4X az első olyan Toyota, amely a mára Európában több mint 70%-ban öntöltő hibrid elektromos modelleket értékesítő japán autógyártó kifejezetten az akkumulátoros elektromos modellek számára kifejlesztett padlólemezére épül.

Az elektromos összkerékmeghajtás révén rendkívüli terepképességeket ígérő futurisztikus bZ4X az első lesz a Toyota ’beyond Zero’ modelljeinek sorában, amelyet a következő néhány évben további bZ modellek sora követ majd.

A most leleplezett két Toyota SUV első példányai várhatóan még idén ősszel megérkeznek a magyarországi márkakereskedésekbe, illetve az első szerencsés tulajdonosokhoz.

Nagyobb volumennel azonban csak jövő évben lehet számolni, ezért érdemes már most megtenni az előfoglalásokat. A két forradalmi technológiát bemutató modell nagymértékben járulhat hozzá a magyarországi újautó-piac további zöldüléséhez, amelynek motorja a korábbi évekhez hasonlóan jelenleg is a hazánkban is piacvezető Toyota.

NÉZZE MEG KÉSZLETEN LÉVŐ SZALONAUTÓINKAT >>>

Shares
Share This