Május 6-án, pénteken Budapestről rajtol a 105. Giro d’Italia. A három magyar szakaszon a mezőny az ország legszebb részein halad majd át. A harmadik etap rajtja vasárnap Kaposvár főterén lesz, majd innét haladnak a versenyzők a Balaton-felvidékre. A Grande Partenza, azaz ’Nagy Rajt” nevet viselő magyarországi esemény mobilitási partnere a Toyota.

Május 6. és 8. között Magyarország ad otthont a Giro d’Italia nemzetközi kerékpáros körverseny első három szakaszának. A mezőnyben a világ legjobb országúti kerékpárosai haladnak, köztük Valter Attila is, aki a tavalyi évben történelmet írt, és három napon keresztül viselhette a legjobb versenyzőnek járó rózsaszín trikót.

Mindez hatalmas lehetőséget jelent hazánk különleges építészeti örökségének és természeti adottságainak bemutatására is, hiszen a versenyt 850 millió televíziónéző követi majd.

A környezetbarát öntöltő hibrid elektromos modelljeiről ismert, a nemzetközi sportesemények támogatásában is aktív Toyota ezúttal a Nemzeti Sportügynökség szervezésében a Grande Partenza, azaz a „Nagy Rajt” szervezőbizottságának mobilitás partnere.

A Toyota hosszú évek óta támogatja a világ egyik legnagyszerűbb sporteseményét, a több mint 100 esztendős múltra visszatekintő Giro d’Italiát.

Az együttműködés keretében a „Nagy Rajt” szervezési és előkészületi munkáit és lebonyolítását a Toyota 33 autóval támogatja. Ebből 5 a rendezvény magyarországi lebonyolításáért felelős Nemzeti Sportügynökség munkáját segíti, 28 környezetbarát öntöltő hibrid elektromos Toyota RAV4-est pedig pedig az olasz technikai személyzet használja majd.

A 105. Giro d’Italia májust 6-án rajtol Budapesten és az első három szakasz Magyarországon fut végig. Az első napon, május 6-án egy 195 kilométeres etapon Budapestről a Visegrádra tekernek a versenyzők, majd onnan térnek vissza a fővárosba. Másnap egy 9,2 kilométeres budapesti gyorsasági szakasz következik, amely a Hősök teréről indul és a Budai várban ér véget, útba ejtve az Andrássy utat, a Margit-hidat és a Bem-rakpartot egyaránt.

Május 8-án 201 kilométeren keresztül Kaposvár és Balatonfüred között mérkőznek meg egymással a versenyzők, ezzel zárva a 105. Giro d’Italia magyarországi szakaszát. A mezőny innét Szicíliába utazik tovább.

A Magyarországon is piacvezető Toyota legújabb modelljei, a lebonyolítás támogatására felajánlott autók mellett, a teljes útvonalon előfutó karavánban is helyet kapnak. A Koto Autóház a karavánhoz a rendkívül sokoldalú és praktikus Toyota Proace szállítóautót biztosította a szervezők számára.

És ezen a hétvégén ismerheti meg Magyarországon a szélesebb nagyközönség a vadonatúj Aygo X modellt is.

Május 6-8-ig az Aygo X nyílt hétvégén a Koto Autóházban Ön is kipróbálhatja a slágervárományos mini crossovert, amelyet a modern városi életstílus inspirált.

Az Aygo X merész, kompakt crossover, amely magas felépítésével, nagy könnyűfém keréktárcsáival és emelt üléspozíciójával új szinten mutatja be a várost. Egyedi, kéttónusú fényezésével és látványos formáival kitűnik a tömegből. Jöjjön el egy próbaútra, de addig ITT olvasat többet!

Továbbá május 8-án a kaposvári kerékpáros eseményen is kiállítja a Toyota az Új AYGO X crossovert.

A 105. Giro d’Italia szervezői arra is szeretnék felhívni a kaposváriak figyelmét, hogy a verseny előkészítése és ideje alatt, május 7-től 8-ig jelentős forgalomkorlátozások és lezárások lesznek érvényben, melyek elsősorban a belvárost érintik. A megjelölt időpontokban és helyszíneken a parkolási- és a behajtási engedéllyel rendelkezők sem tudják megközelíteni a parkolókat, lakásokat és üzleteket. Kiemelték: a versenyt akadályozó járműveket elszállíttatják a rendezők! Ezekről itt érdemes tájékozódni: https://www.girohungary2022.hu/utvonal/lezarasok/

Tartalmas, a Toyota Aygo X-szel is ismerkedős szép hétvégét kívánunk!

NÉZZE MEG KÉSZLETEN LÉVŐ SZALONAUTÓINKAT >>>

 

 

 

Shares
Share This