1966 legendás év volt: elkészült a Doors debütáló nagylemeze, Bobbi Gibb ebben az évben futotta le először hölgyként a Boston Marathont. Megszületett a legendás ökölvívó, Mike Tyson és az Oscar-díjas Halle Berry. Nem utolsósorban két legendát is bemutattak ebben az évben, a Star Treket és a Toyota Corollát. Az alábbi posztban utóbbit járjuk körbe.

Tudta, hogy a Toyota Corolla a világ legkelendőbb autója?

Az eltelt lassacskán hatvan esztendőben több mint 50 millió modellt adtak el világszerte a Corollából. Ez azt jelenti, ha egymás mellé tennénk a legyártott autókat, akkor ötször körberakhatnánk velük az Egyenlítő mentén a Földet!

Tizenkét generáció óta tart a siker

A Japánban tervezett első Corolla kétajtós, 3,8 méter hosszú 1.1 literes motorral felszerelt 59 lóerős kisautó volt, amely hamar nagy sikert aratott könnyű vezethetőségével, alacsony fenntartási költségeivel és stílusával.

1966: The era of the first-generation Corolla | Toyota Motor Corporation Official Global Website

Sokat tudna erről mesélni az új-zélandi Graeme Hebley újságszállító, aki 1993-as Toyota Corollájával 2 millió kilométert tett meg!

Bár a Corolla az eltelt időben rendkívül sokat változott, az alapértékei ugyanezek, megspékelve egy csomó olyan innovatív megoldással, amelyek méltán teszik a Toyotát világ vezető autómárkájává.

Tartalomhoz a Corolla forma

A legújabb generációs Corolla-családot 2019-ben mutatta be a japán autógyár. A három testvér közül most a Sedan változatot vesszük egy kicsit górcső alá. A Toyota tervezői kitettek magukért, hiszen dinamikus formavilág, sportosan elegáns megjelenés, gyönyörű ívek jellemzik a modellt.

Megújult Toyota Corolla Sedan | Fedezze fel most

Jól megnőtt a „kistesó”

1966 óta sok minden megváltozott, így a Corolla Sedan is az aranyos kisautóból tágas, középkategóriás limuzinná cseperedett. Csak érdekességképpen, a Sedan 4630 milliméter hosszúságú, a főleg a tengerentúlon nem kevésbé ikonikus Camry ennél alig 25 centiméterrel hosszabb.

Szóval ez a növekedés tágas belső teret, kényelmes hátsó üléseket és bőséges – 471 literes – csomagteret eredményezett. A bőséges helykínálatú utastér a fiatal családok kedvence lehet, mivel az Isofix-es gyerekülést egyszerű behelyezni, a hátsó lábtér pedig a gyerekek mellé beülő felnőttek részére is ideális.

A kényelmi berendezések közül már az alap, Active felszereltség részei a vetítőlencsés halogén fényszórók, a manuális légkondicionáló digitális kijelzővel, az elektromos ablakemelők elöl-hátul, a 8 colos színes érintőképernyő, az USB csatlakozó, valamint a 2. generációs Toyota Safety Sense biztonsági rendszer.

Fókuszban a biztonság

A Toyota fontos törekvése, hogy minden modelljében biztonságban utazhasson mind a sofőr, mind pedig az összes utasa. A Corolla Sedan második generációs Safety Sense rendszere alapfelszereltség, benne olyan fejlesztésekkel, mint a radaros ütközésmegelőző rendszer, amely nemcsak az autókat, hanem a gyalogosokat és a kerékpárosokat is felismeri, valamint automata fékezéssel támogatja a biztonságos vezetést. A radaros tempomat hosszú utakon leveszi a vezető válláról a fáradságos vezetést.

Mi van a Corolla motorterében?

A benzines Corolla Sedan lelke az 1.5 literes motor.

Háromhengeres, de ez egyáltalán nem fog feltűnni, az alapjárata egyenletes, hangja mély tónusú. A 125 lóerős motor alacsony fordulatról is meglepően jól, egyenletesen húz. Jól eltalált áttételezésű kitűnően kapcsolható, 6 fokozatú váltót adnak hozzá.

Jó, egy hajszálnyit hosszú úton jár a váltókar, főként a negyedik és az ötödik között, de ennél nagyobb bajunk sose legyen! Hatodikban az autópályán 130-as tempónál is 3500/perc fordulattal szépen és egész csendesen fut. Leginkább persze 90-100 között érzi otthonosan magát, ott is simán elbírja a hatodik fokozatot, a fogyasztás pedig bemegy 5 liter alá!

A fogyasztása egyébként 5.6-6.1 liter között mozog, ami nagyon fontos a takarékosság szempontjából!

Készletről szinte azonnal vihető!

Van egy további remek hírünk: a 1.5 literes benzines motorral felszerelt Toyota Corolla Sedan Active, Comfort, Comfort Tech felszereltséggel októberben és novemberben készletről megvásárolható! Lépjen kapcsolatba velünk!

NÉZZE MEG KÉSZLETEN LÉVŐ SZALONAUTÓINKAT >>>

Shares
Share This