Harmadik alkalommal szervezte meg az Év Magyar Autója versenyt az Autós Nagykoalíció és a Járműipar.hu. A megmérettetésen két kategóriában első lett a Toyota, egyben pedig egy Lexus modell vitte el a prímet.

Harmadik éve választja ki több kategóriában a nagy példányszámú, illetve olvasottságú online és print lapok autós szakújságíróiból álló független szakmai zsűri (Biró Csongor, Csordás Gábor, Gulyás Péter, Katona Mátyás, Miklós-Illés Kálmán), hogy a magyar autópiacon melyik a „legmagyarabb”, a „legjobb” és a „legzöldebb” autó.

Az idei versenyre 26 márka összesen 58 modellt nevezett. A mára Magyarországon piacvezető Toyota és prémium márkája, a Lexus az előző évekhez hasonlóan 2022-ben is rendkívül jól szerepelt a megmérettetésen.

  • Magyar Év Autója 2022 – kisautók 1.: Toyota Yaris Cross
  • Magyar Év Autója 2022 – nagy szabadidő-autók 1.: Lexus NX
  • Magyar Év Autója 2022 – kishaszonjárművek 1.: Toyota Hilux
  • Magyar Év Autója 2022  sportautók 2. Toyota Yaris GR
  • Magyar Év Autója 2022 – nagy szabadidő-autók 3. Toyota Highlander
  • Magyar Év Autója 2022 – üzleti autók 3. – Lexus ES

A Magyar Év Autója 2022-es díjat a Toyota hiánypótló vadonatúj crossovere, a Yaris Cross kapta meg a kisautó kategóriában, amelynek forgalmazása az idei év elején kezdődött el Magyarországon.

A 2021-es Év Autója díjas Yaris padlólemezére épülő vadonatúj Yaris Cross hiánypótló modellként érkezett meg a Toyota kínálatába. A legnagyobb európai újautó-szegmensnek számító kisméretű crossoverek kategóriájában a Toyota eddig nem kínált alternatívát.

Ezzel, illetve a mini crossoverek szegmensét erősítő, ugyancsak idén érkező Aygo X crossoverrel ugyanakkor teljessé vált a Toyota SUV kínálata.

Az Aygo X, a Yaris Cross, a C-HR és az idei év második felében érkező Corolla Cross, a RAV4, a késő nyáron érkező bZ4X, valamint a Highlander révén a Toyota hat méretben hét SUV modellt kínál majd. Ebből öt érhető el öntöltő hibrid elektromos, egy plug-in hibrid elektromos és további egy pedig akkumulátoros elektromos hajtással.

Túlzás nélkül kijelenthető, hogy a siker a 2021-es Év Autója díjas Yaris padlólemezére épülő vadonatúj Yaris Cross DNS-ében van. A Toyota vadonatúj slágervárományos crossovere januárban már elhozta a mértékadó brit What Car? magazin 2022-es True MPG (Valódi fogyasztás) díját, miután új átlagfogyasztási rekordot állított fel a magazin független tesztjén. Egy hónappal később pedig a 2022-es Világ Városi Autója díj döntősei közé is bekerült.

A modellben a nagyvonalú és rugalmas utastér kompakt, városbarát dimenziókkal párosul, míg a vagány, trendi formaterv a Toyota SUV örökségéből merít. A robusztus, mégis kedves forma pedig nem pusztán üres ígéret: a Yaris Cross ugyanis elérhető a Toyota több modellben már bizonyított AWD-i intelligens összkerékhajtási rendszerével is.

A mindehhez társuló kedvező árát is figyelembe véve a vadonatúj Yaris Cross-nak minden esélye meg van arra, hogy Magyarországon is szegmense egyik legkedveltebb modellje legyen.

NÉZZE MEG KÉSZLETEN LÉVŐ SZALONAUTÓINKAT >>>

Shares
Share This