Az új Toyota Yaris első generációjának 21 évvel ezelőtti győzelme után ismét elnyerte Európa egyik legrangosabb autós szakmai elismerését, az Év Autója-díjat.

A negyedik generációs modell 21 évvel az úttörő első Yaris győzelme után ismét felért a csúcsra. A szakújságírókból álló nemzetközi zsűri díjazta a Yaris hibridhajtásának csekély károsanyag-kibocsátását, kellemes dinamizmusát és megfizethető árát.

A szakértők hasonlóképpen magas pontszámmal értékelték az autó vonzó dizájnját, élvezetes vezethetőségét és kategóriaelső biztonságát is. Mindemellett a zsűri azt is figyelembe vette, hogy a Toyota újra szenvedéllyel töltötte meg a ferdehátú izomautók európai piacát, bevezetve a GR Yaris változatot.

A 2021-es Év Autója címet alig néhány nappal azután nyerte el az új Yaris, hogy kiderült: ez a modell lett Európa legkelendőbb autója.

“Hatalmas megtiszteltetés ez a Toyota számára. Szeretnék köszönetet mondani a zsűri tagjainak ezért az elismerésért. Ugyanakkor szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem európai és japán fejlesztőcsapataink szenvedélyes elkötelezettségét. Ez minden idők legjobb Yarisa.” – fogalmazott Matt Harrison, a Toyota európai alelnöke.

A Toyota Európában harmadik alkalommal szerezte meg az Év Autója címet: először a Yaris győzött a szavazáson 2000-ben, utána a Prius 2005-ben, most pedig ismételten Yaris büszkélkedhet a 2021-es díjjal.

Olvassa el a különleges Toyota Yaris GR-ről készült bejegyzésünket is!   

A világ legerősebb háromhengeres motorját kapta a Toyota GR Yaris

NÉZZE MEG KÉSZLETEN LÉVŐ SZALONAUTÓINKAT >>>

Shares
Share This