BLOG

Mérföldkő: túl a 300 millió legyártott autón a Toyota

Elérte a 300 milliós gyártási darabszámot 2023 szeptemberében a Toyota Motor Corporation. A jeles mérföldkőben hatalmas szerepe van a Corollának, amelyből eddig 53,3 millió készült el.

A márka történetének historikus pillanatához a japán autógyár 88 évvel és két hónappal azután érkezett el, hogy 1935 augusztusában elkészült a Toyota legelső autója, a Model G1 teherautó.

88 évvel később, 2023 szeptemberében a Toyota Motor Corporation elérte a 300 milliós gyártási számot – 180,52 millió belföldön, 119,6 millió külföldön készült autóval.

Érdekesség, hogy az utolsó 100 milliós gyártáshoz alig több mint tíz év kellett a vállalat számára.

A legnagyobb darabszámban elkészült modell – és világcsúcstartó is egyben – a megbízhatóságáról híres Corolla, amelyből 1966-os debütálása óta 53,399 millió készült. Hatalmas az érdeklődés a RAV4 iránt, amelyből már több mint 10 millió kelt el világszerte, de a strababíró Hilux terepjáró is hasonló számokkal büszkélkedhet.

Koji Sato elnök így fogalmazott a jeles esemény alkalmából: „Szeretném szívből jövő köszönetemet kifejezni az ügyfeleknek, akik a Toyota márkát választották, és azoknak, akik szívvel-lélekkel építenek minden egyes autót, minden a beszállítónak és kereskedőnek, akik nélkül nem lehetnénk együtt ilyen sikeresek.”

Ismerje meg készletajánlatunkat!