A Toyota bemutatta a vadonatúj C-HR-t. A környezettudatos japán gyár még magasabbra emelte a tétet az először 2016-ban bemutatott formabontó modell új változatával.

A vadonatúj, Európában tervezett, fejlesztett és gyártott új CH-R-t kifejezetten az európai vásárlók igényeire szabták. A minden elemében új C-HR radikális megjelenésének köszönhetően „sorozatgyártású koncepcióautó” benyomását kelti. Eközben a modern belső kialakítás a funkcionalitást fejlett kényelemmel ötvözi.

2016-ban fordulópontot hozott a C-HR Európában

Az eredeti Toyota C-HR bemutatása fordulópontot jelentett mind a Toyota, mind az európai C-SUV szegmens számára. Az éles vonalakkal megrajzolt formái közelebb állnak a kortárs sportkupék megjelenéséhez. Megosztó karaktere nagy siker lett.

Kiemelkedik, nem beleszürkül

Az eredeti Toyota C-HR kupészerű vonalaival megtörte a jellegzetes SUV formákat. Ezeket a rendhagyó vonalakat pedig még élesebben adja vissza az újdonság „szuperkupé” sziluettje. A frontrész a Toyota SUV modellek új arculatát mutatja be, amely a tisztán elektromos bZ4X-en és az új Priuson már megjelent.

Személyre szabott felhasználói élmény

A Toyota zökkenőmentes, intuitív és személyre szabott felhasználói élményt hozott létre, amely túlmutat az ügyfelek igényein, és felismeri azokat az értékeket, amelyeket a mai vásárlók tulajdonítanak egy összekapcsolt autós ökoszisztémának, amelyben a telefonjukon lévő alkalmazásokkal, érintőképernyővel vagy hangutasításokkal vezérelhetik a funkciók széles körét.

A Toyota C-HR-hez digitális kulcs funkció is elérhető, amelynek köszönhetően a felhasználónak csak a telefonját kell magánál tartania ahhoz, hogy kinyissa és elindítsa az autót.

Az autó megkapta a Toyota Smart Connect multimédiás csomagot, amely (modellváltozattól függően) 8” vagy 12,3” érintőképernyőt, hangvezérlést és vezeték nélküli okostelefon-csatlakozást biztosít az Apple CarPlay vagy az Android Auto segítségével.

Benne egy olyan alkalmazás is elérhető, amely lehetővé teszi a távvezérlésű parkolást a járművön kívülről, így még precízebb manőverezést biztosítva a szűk helyeken.

Fejlett biztonsági és vezetéstámogató rendszerek

Az új Toyota C-HR minden változata megkapja a Toyota Safety Sense legújabb, aktív biztonsági és vezetéstámogató rendszereinek sorát. A funkciók hatókörét és funkcionalitását kibővítették, hogy még nagyobb védelmet nyújtsanak számos, gyakran előforduló kockázati tényező ellen, és csökkentsék a vezető terheit. A fokozott kényelem érdekében a jövőbeni rendszerszoftver-frissítések vezeték nélkül is telepíthetők, anélkül, hogy az autót el kellene vinni egy márkaszervizbe.

Ez a rendszer rendelkezik kormányzási asszisztens funkcióval is, amely felismeri a kanyarokat, és beállítja a kormányrásegítés erejét, ezzel segítve a vezetőt simán és stabilan bevenni a kanyart.

Támogatja a fenntarthatóságot, csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást

Széleskörű intézkedéseket alkalmaztak a mérnökök a széndioxid-kibocsátás csökkentése és az újrahasznosított anyagok nagyobb mértékű felhasználása érdekében, támogatva a fenntarthatóságot és a körkörös gazdaság koncepcióját. Elődjéhez képest az új generáció kétszer annyi újrahasznosított műanyagot tartalmaz, amelyet több mint 100 különböző alkatrészben használnak fel.

Négy elektrifikált hajtáslánc

Az új generációs modell kizárólag elektrifikált hajtásláncokkal elérhető: az 1,8 és 2,0 literes öntöltő hibrid elektromos meghajtás mellett megjelenik a kínálatban a 2,0 literes plug-in hibrid elektromos erőforrás is, megnövelt tisztán elektromos hatótávolsággal. A 2,0 literes PHEV geofence funkciója automatikusan tisztán elektromos üzemmódba kapcsolja az autót, ha a vezető behajt egy alacsony károsanyag-kibocsátású zónába (LEZ).

Toyota C-HR Premiere Edition modellek

Az új Toyota C-HR két különleges Premiere Edition – GR SPORT és High Premiere Edition modellel mutatkozik be, amelyek a legmagasabb szintű felszereltséget és a legstílusosabb megjelenést biztosítják.

Nézze meg az új Toyota C-HR árlistáját ide kattintva

 

Shares
Share This