BLOG

Megérkezett Magyarországra a Toyota RAV4 Plug-in Hybrid

Hazánkban is rendelhető a Toyota hibrid elektromos modellkínálatának legújabb zászlóshajója, a 306 lóerős RAV4 Plug-in Hybrid.

A mára hazánkban 95 százalékban öntöltő hibrid elektromos meghajtással értékesített RAV4 a plug-in hibrid elektromos változat bevezetésével még erősebbé, még vonzóbbá vált. Az új RAV4 Plug-in Hybrid kategóriájában egyetlen más típus sem kínálja a teljesítmény és a környezeti kompatibilitás ilyen magas fokú kombinációját.

A japán márka világelső hibrid szakértelmét alkalmazva teremtette meg a RAV4 Plug-in Hybrid modellt. A mérnökök olyan járművet építettek, amely nemcsak nagyteljesítményű, de egyben a károsanyag-kibocsátás és az üzemanyag-fogyasztás terén is jobban teljesít.

A RAV4 Plug-in Hybrid teljes értékű elektromos járműként viselkedik. Alapértelmezésben az autó EV üzemben működik; ilyenkor teljesen feltöltött akkumulátorral, városi forgalomban akár 98 kilométert is képes megtenni. A jármű akár 135 km/órával képes haladni anélkül, hogy beindulna a benzinmotor.

Ha nagyobb teljesítményre van szükség, a 2,5 literes Dynamic Force benzinmotor gondoskodik a kategóriaelső üzemanyag-fogyasztásról.

Az akkumulátor egyszerűen és biztonságosan tölthető: 230V/32A csatlakozóról mindössze 2 és fél óráig tart. A tulajdonosok a MyT okostelefonos alkalmazás segítségével a távolból időzíthetik, illetve nyomon követhetik a töltést. Ezen kívül működésbe hozhatják a klímaberendezést, hogy az indulás tervezett időpontjára a megfelelő hőmérsékletre fűtsék, vagy hűtsék az utasteret.

A kifinomult, hatékony hajtáslánc-technológián túlmenően a RAV4 Plug-in Hybrid teljes mértékben megőrzi mindazon értékeket, amelyek olyan sikeressé tették az ötödik generációs RAV4-est. Ezek között külön említést érdemelnek a Toyota GA-K járműplatform erényeiből – mély tömegközéppontból és fokozott karosszéria-merevségből – adódó menetdinamikai előnyök.

Szintén alapfelszerelés az AWD-i intelligens összkerékhajtás. A RAV4 Plug-in Hybrid a RAV4 Hybridet kiegészítve erősíti a Toyota villamosítási programját.

A Toyota RAV4 igazi slágermodellnek számít, több mint 20 százalékos részesedésével toronymagasan vezeti kategóriája magyarországi értékesítéseit. A világ legnépszerűbb SUV-jából a napig több mint tízmillió példányban talált gazdára világszerte.

 

[button link=”https://toyota-koto-hasznaltauto.hu/” color=”red” newwindow=”yes”] NÉZZE MEG KÉSZLETEN LÉVŐ SZALONAUTÓINKAT >>>[/button]

 

Ismerje meg készletajánlatunkat!