BLOG

Jól indult a WRC szezon a Toyota számára

Második és harmadik helyet szerzett a csapat a nyitóhétvégén

Eseménydús versenyhétvége után két dobogós helyezést ért el az évadnyitó Monte-Carlo Rally-n a TOYOTA GAZOO Racing. A Toyota Yaris WRC–vel először versenyző Sébastien Ogier és Elfyn Evans második, illetve harmadik helyet szerzett . Az újonc Kalle Rovanperä ötödikként ért célba bemutatkozó versenyén.

Új autóikkal Ogier és Evans felváltva vezették a mezőnyt péntek reggeltől szombat délutánig. Evans csapattársa előtt 4,9 másodperces előnnyel állt az élen az utolsó négy szakasz előtt.

Az ekkor harmadik helyen álló riválisuk, a Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul páros feltámadt, és sikerült sorozatban a legjobb időkkel célba érnie az utolsó napon. Ogier megelőzte Evanst a rally-t záró gyorsasági szakaszon, ahol alig  0,012 másodperccel maradt el a győztes idejétől.

Navigátorával, Julien Ingrassiával elért második helyezése jó kezdetnek számít a hetedik világbajnoki címért. Evans és navigátora, Scott Martin számára ez volt a valaha elért legjobb helyezés a Monte-Carlo Rallyn, miután közel jártak pályafutásuk második győzelméhez is.

Rovanperä – aki 19 évével a WRC történetének legfiatalabb teljes jogú indulója – az utolsó napon feljött az ötödik helyre navigátorával, Jonne Halttunennel. Takamoto Katsutnak köszönhetően összesen négy Toyota Yaris WRC végzett az első hétben.

„A TOYOTA GAZOO Racing az új idényt nyolc pilótával és navigátorral kezdte. Örülök, hogy négy Yaris WRC autó pontszerző helyen végzett, illetve kettő párosunk dobogós is lett. Ez remek idénykezdet számunkra. Nagyra értékeltem, hogy a csapat ilyen rövid idő alatt ilyen jól felkészült az idényre„, értékelt Akio Toyoda, a csapat elnöke.

A MONTE-CARLO RALLY VÉGEREDMÉNYE

  1. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) 3 óra 10 perc 57.6 mp
  2. Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Toyota Yaris WRC) +12.6 mp
  3. Elfyn Evans/Scott PERCartin (Toyota Yaris WRC) +14.3 mp
  4. Esapekka Lappi/Janne Ferperc (Ford Fiesta WRC) +3 perc 09.0 mp
  5. Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC) +4 perc 17.2 mp
  6. Sébastien Loeb/Daniel Elena (Hyundai i20 Coupe WRC) +5 perc 04.7 mp
  7. Takapercoto Katsuta/Daniel Barritt (Toyota Yaris WRC) +11 perc 27.9 mp
  8. Eric Capercilli/François-Xavier Buresi (Citroën C3 R5) +13 perc 42.2 mp
  9. PERCads Østberg/Torstein Eriksen (Citroën C3 R5) +14 perc 21.8 mp
  10. Nicolas Ciaperc/Yannick Roche (Citroën C3 R5) +15 perc 04.0 mp

A következő verseny a Svéd Rally lesz, az egyetlen igazán téli verseny a WRC-ben. A Toyota Yaris WRC ezen a rallyn érte el első győzelmét 2017-ben, amit 2019-ben újabb győzelem követett, így a csapat bizakodva tekint a második forduló elé.

Ismerje meg készletajánlatunkat!