Hamarosan megkezdődik a vadonatúj Toyota Land Cruiser 250 sorozatgyártása, mely a híres Toyota terepjáró hagyományait idézi, miközben a legújabb technológiáját képviseli.

A legendás Land Cruiser örökségére építve ez a vadonatúj generáció esetében is kiemelt szerepet kap a minőség, a megbízhatóság és a tartósság, melyek már évtizedek óta az ikonikus modell a Toyota márka alapértékei is.

A Land Cruiser 72 évvel ezelőtt, 1951. augusztus 1-jén született „Toyota BJ” néven. Nem sokkal később bizonyította erejét és képességeit azzal, hogy az első olyan jármű lett, amely sikeresen feljutott a Fuji hegy lejtőin található hatodik állomásra.

Talán nem meglepő, hogy hosszan tartó világhírneve a világ egyik legkelendőbb terepjárójává tette: a mai napig 11,3 millió talált gazdára a világ 170 országában.

Ahogy a Land Cruiser története során mindig tette, természetesen a legújabb generáció is, képes megbirkózni a legkeményebb kihívásokkal. A megújult modell egy hűséges társ, amely minden úton és helyzetben megbízható teljesítményt nyújt. A világ legkeményebbnek tartott terepjárója mindig is az emberek biztonságát és kényelmét helyezte előtérbe, és ez a filozófia újra megmutatkozik a modern változatban is.

Az új GA-F platform és alváz kiváló terepképességet biztosít, az elektromos szervokormány új szétkapcsolható első stabilizátorral és az átdolgozott, 2,8 literes turbódízel motor nyolcfokozatú automata sebességváltóval pedig kiemelt vezetési és utasélményt garantál.

Ahogy a Land Cruiser hírneve és népszerűsége továbbra is növekszik, ez az új generáció is folytatja az utat, hogy a Toyota egyik legelismertebb és legkedveltebb modelljévé váljon világszerte. A modellből elérhető lesz egy 48 V-os lágy hibrid változat, amely 2025-ben csatlakozik a kínálathoz.

A „vissza a gyökerekhez” filozófia a jármű formatervében is megmutatkozik, amely a Land Cruiser örökségét a modernitással ötvözi. A robusztus stílus megbízhatóságot, időtlen megjelenést és a legjobb professzionális munkagépekhez társított funkcionálist, tartós minőséget képvisel.

Shares
Share This