BLOG

Harminc elektromos autót mutat be 2030-ig a Toyota

Teljessé válik 2030-ig a Toyota globális akkumulátoros elektromos autókínálata – jelentette be Akio Toyoda. A japán vállat világszintű elnöke kifejtette: összesen 30 akkumulátoros elektromos autót mutat be a következő években a világ legnagyobb és egyben legzöldebb autógyártója.

A Toyota összesen több mint 100 belső égésű, hibrid elektromos és plug-in hibrid elektromos, valamint üzemanyagcellás modellt forgalmaz 170 országban és régióban.

A japán autógyár Európában napjainkra 60 százalékban öntöltő hibrid elektromos autókat értékesít, valamint a plug-in hibrid elektromos, az akkumulátoros elektromos, valamint a hidrogén üzemanyagcellás elektromos meghajtás területén is vezető fejlesztőnek számít.

A vállalat prémium márkája, a Lexus mára Európában 99%-ban a világ legfejlettebb, negyedik generációs öntöltő hibrid elektromos hajtásával ellátott autókat értékesít. 2030-ra Európában, Észak-Amerikában és Kínában 100%-ban akkumulátoros elektromos autókat ad át vásárlóinak.

Akio Toyoda, a Toyota globális elnöke nyilatkozatában megerősítette a Toyota európai 100 százalékos széndioxid-csökkentési tervét az összes Nyugat-Európában értékesített új autó tekintetében.

A tervek szerint a vállalat 30 különböző akkumulátoros elektromos modellt tesz elérhetővé 2030-ig világszerte, 2035-ig pedig a gyárakban is eléri a karbonsemlegességet.

A Toyota elnöke több újdonságot is megemlített: a bZ (beyond zero) akkumulátoros elektromos család a bZ4X jövő évi piaci bevezetését követően egy kis crossover modellel bővül Európában. A kínálat első modellje a nemrégiben bejelentett bZ4X.

Akio Toyoda kifejtette: a Lexus RZ sportautó merész arányaival és alacsony felépítésével egyedi Lexus vezetési élményt nyújt majd és a márka jövőjének szimbóluma lesz. A 0-100-as gyorsulást 2 másodperchez közel tudja majd le, a hatótávja 700 kilométer lesz.

„A Toyotánál mi úgy hisszük, hogy az igazán jó termékek új élményeket nyújtanak az ügyfelek számára, elősegítve a választott életstílusban való kiteljesedést. Ebből a szempontból pedig minden egyes elektromos járműnek egyedinek és különlegesnek kell lennie”- nyilatkozott Akio Toyoda.

„Úgy hiszem, hogy a karbonsemlegesség elérése egyet jelent egy olyan világgal, amelyben az emberek továbbra is boldogan élhetnek ezen a bolygón. Szeretnénk segíteni abban, hogy egy ilyen világ létrejöhessen. Ez már jó ideje a Toyota vágyálma, amelyet globális vállalatként a jövőben is küldetésként tűz ki maga elé.”

 

Ismerje meg készletajánlatunkat!