A Toyota Hilux kapta az Év Pickupja 2022/2023 díjat a neves szakújságírókból álló nemzetközi zsűritől.  A döntéshozók értékelték a slágermodell új, erőteljes és kifinomult hajtásláncát, kiváló kezelhetőségét, minőségét és megbízhatóságát.

A közepes méretű kisteherautóknak járó rangos díj átadására a franciaországi Lyonban, a Solutrans 2021 kiállításon került sor.

„2009 óta minden második évben díjazzuk a legjobb pickup modelleket”- mondta a szervezők nevében Jarlath Sweeney, a zsűri elnöke. „Örömteli látni, hogy a multifunkciós járművek piaca is folyamatosan fejlődik, és helyezik egyre magasabbra a lécet a gyártók.”

Idén a többszörös díjnyertes Hiluxot tüntette ki az elismeréssel a szakértő zsűrije. Értékelésükben kitértek az erőteljes és kifinomult hajtásláncra, a kiváló kezelhetőségre és az autó legendás minőségére, tartósságára.

Az első generációs Hiluxot 1968. március 21-én leplezték le Japánban, majd egy évvel később az európai piacon is bemutatkozott a modell. Azóta a Hilux pickup a Toyota palettájának egyik legsikeresebb típusává vált.

A sikermodell meghódította az Északi-sarkot, az izlandi vulkánokat és az Antarktiszt, valamint dobogós helyezéseket ért el a Dakar Rallyn.

 „A legújabb Hilux most egy új, 2.8 literes dízelmotorral bővítette a motorkínálatot, amely fokozottabb kifinomultságot és teljesítményt kínál, így nemcsak igáslóként, hanem szabadidő-járműként is képes kielégíteni a vásárlók igényeit”- mondta Didier Gambart, a Toyota európai értékesítési, marketing és vásárlói tapasztalatokért felelős alelnöke.

Ma a Hiluxot hat különböző országban gyártják, és a világ 180 országában és régiójában árulják. A világszerte eladott több mint 18 millió példányával ez a modell a világ legkedveltebb pickupja. A Toyota arra törekszik, hogy 2023-ra 5 százalékos piaci részesedést tudjon elérni a könnyű haszongépjárművek szegmensében.

Shares
Share This