Az amerikai CONSUMER REPORTS idén több mint 260 új autót tesztelt mintegy 50 különböző szempont szerint. Az itt kapott adatokból a biztonság, megbízhatóság és a tulajdonosi elégedettség alapján összeállította 2024 legjobb 10 autójának listáját. A tavalyi győztes Toyota ismét tarolt, miután idén négy modellje, a Prius, a Camry, a RAV4, és a Highlander is felkerült a listára. A Camry emellett egyike volt annak a két modellnek, amely tavaly és idén is szerepelt a legjobb tíz autó listáján.

Az amerikai CONSUMER REPORTS 2012 óta minden évben megjelenteti az adott év általa legjobbnak ítélt tíz autóját bemutató listáját, amelyen a Toyota Csoport évről évre előkelő helyen szerepel. Az elmúlt 13 évben 11 alkalommal a japán autógyártó modelljeiből szerepelt a legtöbb az adott év tíz legjobb választása között.

Egyetlen olyan év sem volt, amikor ne szerepelt volna Toyota modell a listán.

Sokatmondó emellett, hogy a vállalat több olyan modellel büszkélkedhet, amelyeknek szinte ’bérelt helye’ van a listán. Idén is a legjobbak közé sorolt Toyota Prius például immáron nyolcadszor, a Highlander és a Camry egyaránt a hatodik, míg a RAV4 harmadik alkalommal bizonyult a CONSUMER REPORTS szakértői szerint az év egyik legjobb választásának.

Nincs oka szégyenkeznie emellett az idei listán nem szereplő, ám eddig négy alkalommal elismert Toyota Corollának, és az évek alatt három-három elismerést szerző Toyota Siennának és Lexus RX-nek sem.

Izgalmas új trendek a legjobbak között

2024 a második egymást követő év, amikor az elektrifikált modellek vannak többségben az év TOP10 legjobb autója között. Idén csupán három benzines autó került fel a listára. Érdekes jelenség, hogy akkumulátoros elektromos modellből csak egy fért be a legjobbak közé.

A legjobb tíz autóból hat önöltő hibrid elektromos vagy plug-in hibrid elektromos – a CONSUMER REPORTS szakértői ezt azzal magyarázzák, hogy a hibrid autók kiküszöbölik az elektromos autókkal járó „hatótávolság-szorongást”.

A legjobbak közé bekerült hat részben elektromos autó között egyenlő volt a megoszlás: öntöltő hibrid elektromos és plug-in hibrid elektromos modellből egyaránt három-három került fel a listára.

A CONSUMER REPORTS a biztonsági jellemzőket, a megbízhatóságot és a tulajdonosok elégedettségét veszi figyelembe, amikor értékeli az egyes évek legjobbjait.

„Az idei év a hibridekről szól. Amikor a legjobb modelleket, a legjobb választásokat keressük, sok elektrifikált járművel találkozunk, mert ezek nyújtják leginkább azokat a tulajdonságokat, amiket az emberek igazán elvárnak egy autótól.” – fogalmaz mondta Jake Fisher, a Consumer Reports autótesztelésért felelős vezető igazgatója.

A nonprofit szervezet szerint a hibrid járművek iránti kereslet minden korábbit túlszárnyaló, sosem látott mértékű fellendülését részben a tisztán elektromos járművek iránti kereslet lassulása okozza.

A Toyota most sem talált legyőzőre

A tavaly évhez (és az azt megelőző tizenegy évből kilenchez) hasonlóan ismét a Toyota Csoport modelljei közül került ki a legtöbb, szám szerint négy modell, amelyet a CONSUMER REPORTS szakértői az idei év legjobbjainak ítéltek, és ezek mindegyike öntöltő hibrid elektromos vagy plug-in hibrid elektromos volt.

Az idén elismert Toyota modellek közé a Toyota Camry Hybrid, a Prius Plug-in Hybrid, a Highlander Hybrid és a RAV4 Plug-in Hybrid tartozik.

A Toyota Csoport modelljeinek ítélt CONSUMER REPORTS TOP10 legjobb autó elismerések 2012 és 2024 között

 • 2012: első hely, 5 modellel (Toyota Camry, Toyota RAV4, Toyota Sienna, Toyota Prius, Toyota Highlander)

 • 2013: megosztott első hely, 3 modellel (Toyota Prius, Toyota Highlander, Scion FR-S – a Toyota GT86 amerikai megfelelője)

 • 2014: megosztott második hely, 1 modellel (Toyota Prius)

 • 2015: második hely, 2 modellel (Toyota Prius, Toyota Highlander)

 • 2016: első hely, 3 modellel (Toyota Camry, Toyota Sienna, Lexus RX)

 • 2017: első hely, 3 modellel (Toyota Yaris, Toyota Prius, Toyota Highlander)

 • 2018: első hely, 4 modellel (Toyota Corolla, Toyota Camry, Toyota Sienna, Toyota Highlander)

 • 2019: első hely, 4 modellel (Toyota Yaris, Toyota Camry, Toyota Avalon, Toyota Prius)

 • 2020: első hely, 5 modellel (Toyota Corolla, Toyota Prius, Toyota Avalon, Toyota Supra, Lexus RX)

 • 2021: első hely, 4 modellel (Toyota Corolla, Toyota Prius, Toyota Camry, Lexus RX)

 • 2022: első hely, 3 modellel (Toyota Prius, Toyota RAV4, Lexus RX)

 • 2023: első hely, 4 modellel (Toyota Corolla, Toyota Corolla Cross, Toyota Camry, Lexus NX)

 • 2024: első hely, 4 modellel (Toyota Prius, Toyota Camry, Toyota RAV4, Toyota Highlander)

Shares
Share This