Ázsiában folytatódik a projekt

Dél-Afrikában zárta decemberben a Toyota mérnökök vezette konvoj az 5 Kontinens Útjain projekt afrikai szakaszát. A különleges kezdeményezés eddig négy földrészt érintett, tavasszal pedig Ázsiában robognak tovább a résztvevők. Útjuk 2020-ban Japánban, a tokiói olimpián ér véget.

Negyvenkilenc nap alatt több mint tízezer kilométert autózott a lehető legváltozatosabb afrikai terepen – földutakon, sivatagokban, hegyi szerpentineken és szafari útvonalakon – az 5 Kontinens Útjain projekt 76 fős csapata, mígnem december végén megérkeztek dél-afrikai Duranba. A különítmény ezzel el is búcsúzott a kontinenstől és hamarosan Ázsiában folytatja útját.

A különleges kezdeményezést 2014-ban indította a Toyota. Az 5 Kontinens Útjain egy úgynevezett „genchi genbutsu” projekt, azaz egy olyan kezdeményezés, amely során az autógyár szakemberei testközelből szereznek értékes tapasztalatokat a világ közlekedéséről és piacairól, valamint a vásárlók igényeiről. A küldetéseket a kitűnő autóverseny-csapat, a Toyota Gazoo Racing szervezi számukra, ennek megfelelően Afrikában is igencsak kalandos utakon vezetett a konvoj útja. Nézze csak: 

https://www.youtube.com/watch?v=7OTN0ZtPTQs

Az 5 Kontinens Útjain projekt Ausztráliából indult el öt éve. 2015-ben aztán Észak-Amerikában, majd egy évvel később Latin-Amerikában folytatódott az utazás. A konvoj 2017-ben Európát autózta keresztül, majd tavaly Afrikát látogatta meg. A projekt kezdete óta a gyár 556 – Japánban és egyéb országokban dolgozó – munkatársa 399 nap alatt összesen 99.600 kilométernyi utat tett. A hosszú és kalandos utazás során nemcsak a helyi vásárlóktól szerezhettek értékes tapasztalatot a szakemberek, de egymással is megvitathatták elképzeléseiket.

A genchi genbutsu révén megszerzett ismeretek alapján a résztvevők szeretnének proaktívan hozzájárulni ahhoz, hogy a Toyota egyre jobb autókat készíthessen, amely a legfontosabb törekvésünk”, fogalmazott Akio Toyoda, a gyár elnöke a projektről.

2019 tavaszán a Toyota Ázsiában folytatja a projektet, a Közel-Keleten indítva az 5 Kontinens Útjain utolsó szakaszát, majd 2020-ban a tokiói olimpián zárul a csapat útja. Korunk egyik legfontosabb sporteseményét a leginnovatívabb és legzöldebb autógyártójának tartott Toyota mobilitási támogatóként segíti majd.

 

Shares
Share This