Dakar-győzelem 2019.

Nyerő szériában vannak a Toyota motorsport csapatai. A Rally Világbajnokság (WRC) konstruktőri világbajnoki címe, valamint a legendás Le Mans-i 24 órás futamgyőzelem és a Hosszútávú Világbajnokság (WEC) sikereire a koronát nemrégiben a Dakar Rally első helyezése tette fel.

Története során első alkalommal győzött a Toyota a Dakaron, amelynek helyszíne ebben az évben Peru volt. A dél-amerikai országban rendezett – tíz szakaszból álló 5 ezer kilométeres – versenyen mindvégig magabiztosan haladva az autósok között a győzelmet a Toyota Gazoo Racing pilótája, a katari Nászer el-Attija és francia navigátora, Matthieu Baumel szerezte meg.A Toyota Hilux 2018 4WD és a győztes duó olyan legendákat hagyott maga mögött, mint a kilencszeres WRC világbajnok Sebastien Loeb. Csapattársaik, a dél-afrika Giniel de Villiers és a német Dirk von Zitzewitz pedig a kilencedik helyen zárták az idei futamot.           

„Rendkívül örömteli számunkra, hogy Dakar mezőnyében évről-évre mennyi Toyotával induló versenyző ér sikeresen célba. Az idei év sem volt kivétel: több Hilux és Land Cruiser pilótája hozta ki magából és gépéből a lehető legtöbbet, nem hátráltak meg előforduló extrém körülmények miatt sem. A Toyota-csoport idén és a jövőben is tovább dolgozik majd azon, hogy egyre jobb autókat készítsen annak a tapasztalatnak is köszönhetően, amely a különféle versenyeken halmozódik fel”, fogalmazott Akio Toyoda, a Toyota elnöke.

Miközben a világ legzöldebb és leginnovatívabb autógyártójának tartott Toyota nem kis részben környezetbarát hibrid elektromos autóinak elképesztő népszerűsége révén jó eséllyel visszaszerzi a világ legnagyobb autógyártója címet, a vállalat soha nem látott sikereket könyvelhet el a motorsport területén is, amelyre a Toyota a jövő technológiái számára létező legkeményebb tesztlehetőségként tekint. A legrangosabbnak tartott off-road verseny mellett az autógyár igencsak sikeres szériát tudhat magáénak a több fontos motorsport versengésben is. A Toyota 1993, 1994, 1999 után 2018-ban is elhódította a Rally Világbajnokság (WRC) konstruktőri világbajnoki címét. A Toyota Gazoo Racing 2018-ban megnyerte a legendás Le Mans-i 24 órás futamot és a Hosszútávú Világbajnokságban (WEC) élen állva minden esélye meg van arra, hogy a 2014-es diadal után ebben a szezonban is elhozzák a konstruktőri világbajnoki címet. 

Shares
Share This