A Toyota Magyarország egy új Toyota C-HR-rel segíti Ekler Luca paralimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó magyar atléta felkészülését a 2024-es Párizsi Paralimpiára.

A mobilitás szabadságának elkötelezett támogatójaként a Toyota a profi sport támogatása mellett a tömegsport népszerűsítését is célul tűzte ki, és segíti a fogyatékkal élőket is.

Ennek jegyében a vállalat a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal és Nemzetközi Paralimpiai Bizottsággal fennálló partnersége mellett hét éve indította útjára a „Vágj bele a lehetetlenbe“ kezdeményezést. Ennek keretében parasportolók hihetetlen, saját korlátaik legyőzéséről szóló történeteit bemutatva igyekszik inspirációt nyújtani a mozgásra és a különleges teljesítmények elérésére.

Az autógyártó emellett számos, a mozgássérültek mindennapjait és esetleges rehabilitációjukat megkönnyítő robotikai megoldást is fejlesztett. Ezen felül komoly anyagi és technológiai támogatást nyújt az ezen a területen tevékenykedő startupok számára.

A Toyota 27 magyar olimpikon és egy magyar paralimpikon támogatása mellett újabb különlegesen tehetséges magyar sportoló, a paralimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok, többszörös világcsúcstartó magyar paraatléta, a távolugrásban és síkfutásban jeleskedő Ekler Luca felkészülését is segíti. A világklasszis sportoló egy vadonatúj Toyota C-HR segítségével készülhet fel az idei év legnagyobb megmérettetésére, a párizsi paralimpiára.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a világszintű olimpiai és paralimpiai mozgalom támogatójaként ismert Toyota egy ilyen kiemelkedő magyar tehetség, Ekler Luca világversenyekre való felkészülését közvetlenül is támogathatja. Luca évekkel ezelőtt belevágott a lehetetlenbe és rövid idő alatt olyan elképesztő eredményeket ért el, amely mindannyiunkban őszinte tiszteletet ébreszt, és valódi inspirációul szolgálhat. Bízunk benne, hogy támogatásunk hozzájárulhat ahhoz, hogy a lehetetlen ismét valóra váljon, és megvédhesse paralimpiai bajnoki címét.” – fogalmazott László Richárd, a Toyota magyarországi országigazgatója.

Megtisztelő, hogy a világ legnagyobb és legzöldebb autógyártója, az olimpiai és paralimpiai mozgalom nemzetközi támogatója elismeri az általam az elmúlt években elért eredményeket, és immáron az általa közvetlenül is támogatott magyar sportolók egyike lehetek. Ez egyszerre jelent hatalmas segítséget és egyben további motivációt az idei paralimpiára való felkészüléshez. A környezettudatos élet iránt elkötelezett sportolóként pedig külön öröm számomra, hogy egy hibrid autó segíti majd a munkámat.” – avat be Ekler Luca.

Miután Luca a világversenyekre való felkészülés és az aktív sportélet mellett a Testnevelési Főiskolán is tanít, meglehetősen sűrű a menetrendje, amely olykor rendkívüli logisztikai kihívások elé állít bennünket, ezért a paralimpiát megelőző hónapokban felbecsülhetetlen értékű a Toyota támogatása, tette hozzá Ekler Luca edzője, Szalma László kétszeres fedett pályás atlétikai Európa-bajnok távolugró.

Komoly jelenlét a Párizsi Olimpián és Paralimpián

Az olimpikonok és paralimpikonok közvetlen támogatása mellett a játékok lebonyolítását is kiemelt támogatásban részesíti: a vállalat nem kevesebb, mint 2650 elektrifikált járművet biztosít a logisztikai feladatok lebonyolítására, ezek közül 150 kerekesszékkel is használható. A flottában egyebek mellett helyet kap 500 hidrogén üzemanyagcellás elektromos Toyota Mirai is.

Shares
Share This