A világszinten stabilan első autómárkának bizonyuló, Európában pedig immáron a második helyre előlépő Toyota megvédte elsőségét a teljes magyarországi személyautó és kishaszongépjármű piacon: 2023-ban 17.299 új Toyota talált gazdára.

A tavaly Magyarországon regisztrált 10 legnépszerűbb autóból 4 – ha pedig az országban maradó autókról reálisabb képet mutató kivonásokkal tisztított piacot vizsgáljuk, akkor 6 Toyota. A teljes piacról itt olvashat bővebben.

A legnépszerűbb Magyarországon értékesített Toyota modell 2023-ban is a világ legnépszerűbb autója, a Toyota Corolla volt. Ebből 3238 darabot értékesítettek, amely egyben szegmensének legkelendőbb autójának is bizonyult, 23%-os részesedéssel. Ezzel a Corolla 2023-ban Magyarország negyedik legnépszerűbb autójának bizonyult.

Mintegy 8,8%-os részesedéssel szegmensének bronzérmese (a kivonásokkal tisztított piacon ezüstérmese, 18,9%-os részesedéssel) volt a piacra alig másfél éve berobbant Toyota Yaris Cross. A modellből 2139 talált gazdára tavaly hazánkban, és ezzel tavaly Magyarország hetedik legnépszerűbb új autójának bizonyult.

Ugyancsak szegmensének legkelendőbb modelljének bizonyult a pikcup kategóriát 34,7%-os részesedéssel domináló Toyota Hilux, amely Magyarország nyolcadik legkelendőbb autója lett 2023-ban.

Végül pedig 8%-os részesedéssel ezüstérmesnek bizonyult szegmensében a Toyota C-HR, amelyből 2005 darabot értékesítettek tavaly Magyarországon, és ezzel hazánk kilencedik legkedveltebb új autójaként jegyzik a statisztikák.

Érdekesség, hogy ha az országban maradó autókról reálisabb képet mutató kivonásokkal tisztított újautó piacot vizsgáljuk, akkor a TOP10-ben nem négy, hanem 6 Toyota szerepel: negyedik helyen a Corolla, hatodik helyen a Yaris Cross, hetedik helyen a C-HR, nyolcadik helyen a Hilux, kilencedik helyen a Yaris, tizedik helyen pedig a RAV4 áll a magyarok kedvenceinek sorában.

Shares
Share This