Minden idők legsikeresebb évét zárta a Toyota hazánkban tavaly. A teljes magyarországi személyautó és kishaszongépjármű újautó-piacon a japán autómárka 17.299 darabszámmal 13,5%-os piaci részesedést ért el, ezzel megőrizte piacvezető pozícióját. Történelmet írt a Lexus is, amely magyarországi története során most először ért el négyszámjegyű eladást. 2023-ban összesen 1105 új Lexus talált gazdára az országban.

A világszinten is stabilan a legkelendőbb autómárkának bizonyuló Toyota ismét megvédte elsőséget a teljes magyarországi személyautó és kishaszongépjármű piacon.

Külön vizsgálva a teljes személyautó piacon a Toyota 14.222 új autó értékesítésével, 13,2%-os piaci részesedéssel bizonyult a magyar autóvásárlók kedvenc márkájának, míg a teljes kishaszongépjármű piacon 3.077 új autó értékesítésével, 14,8%-is részesedéssel ezüstérmes lett.

A teljes magyarországi személyautó és haszongépjármű piacon regisztrált 17.299 új Toyota azt jelenti, hogy a márka mintegy 4.746 autóval értékesített többet Magyarországon.

„A Toyota és Lexus márkák 2023-as magyarországi teljesítményét aláhúzza, hogy előbbi 14,6%-al, utóbbi pedig egészen elképesztő mértékben, mintegy 47%-al növelte értékesítéseit az előző évhez képest a gyakorlatilag stagnáló teljes piacon”, mutatott rá Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációs vezetője.

Ebben a történelmi sikerben kiemelt szerepet játszott a Toyota és Lexus márkakereskedők felkészültsége, elkötelezettsége és magas színvonalú munkája az értékesítési és vevőszolgálati területeken egyaránt. Legalább ilyen fontos volt emellett a Toyota környezetbarát alternatívák sora, avatott be a szakember.

A Toyota, mind a Lexus egészpályás modelloffenzívát indított az elmúlt években, amelyben a 2023-as év kiemelt szerepet kapott. Egymás után érkeztek az olyan fontos új modellek, mint a frissített Toyota Corolla-család, a Toyota bZ4X, a Toyota C-HR és a Toyota Prius, valamint a vadonatúj Lexus RZ, Lexus LBX és a Lexus UX akkumulátoros elektromos autók.

A lendület 2024-ben is kitart. Idén érkezik a modellfrissített Toyota Yaris, a Toyota GR Yaris, a Toyota Yaris Cross, a Proace Max, a Proace City és a Proace, valamint a vadonatúj Camry, a Land Cruiser, és az új Lexus LM. További érdekesség, hogy idén először lágy hibrid elektromos hajtással is rendelhető lesz a Toyota Hilux.

Shares
Share This