Jövőre debütál hazánkban az új Toyota Corolla Cross, a világ legnépszerűbb autójának SUV változata. Ebben mutatkozik be  elsőként a világ legfejlettebb, ötödik generációs öntöltő hibrid elektromos meghajtása.

A vadonatúj Toyota Corolla Cross a világ legnépszerűbb autójának első SUV verziójaként tágas, praktikus és erőteljes formavilágú autóként hoz új lendületet a C-szegmensbe.

Az új modell nem csak a Corolla változatok kínálatát egészíti ki a Hatchback, a Touring Sports és a szedán mellé érkezve, hanem egyben a Toyota SUV kínálatát is bővíti.

A Corolla Cross erőteljes, robusztus formaterve kimondottan az európai piac igényeinek megfelelően készült. A fényszórók és a hátsó lámpák kombinációja, az első hűtőrács, a kidomborodó, kerékjárati ívek, valamint a sokoldalúságot sugalló belső tér mind kiemelik a SUV változat különlegességét.

Méretben a Toyota C-HR és a RAV4 között foglal helyet, épp a különösen népszerű európai C-SUV szegmens kellős közepén. Így az aktív, kisgyerekes családok számára bőséges kényelmet, praktikumot és sokoldalúságot kínál.

A belső tér kivételes átláthatóságot kínál az összes utas számára, miközben bőséges első és hátsó láb-, illetve fejteret nyújt.

A Corolla Cross az első globális Toyota modell, amely a megkapja a japán gyár vadonatúj, ötödik generációs öntöltő hibrid elektromos rendszerét.

Ez a hajtáslánc elsőkerékhajtással és intelligens összkerékhajtással (AWD-i) is elérhető, az elődjénél pedig nagyobb nyomatékot, még nagyobb elektromos teljesítményt, fokozott hatékonyságot és ezáltal megnövelt vezetési élményt nyújt.

Az elsőkerékhajtású, kétliteres hibrid hajtáslánc 199 lóerőt nyújt (146 kW), amivel a 0-100-as gyorsulás csupán 8,1 másodpercig tart. Az AWD-i variáns kiegészítő elektromotorral rendelkezik a hátsó tengelyen, amelynek teljesítménye 30,6 kW (42 lóerő).

A vadonatúj Toyota Corolla Cross fontos újdonsága a T-Mate rendszer, amely a legújabb generációs Toyota Safety Sense csomagot más aktív vezetési és parkolási rendszerekkel együtt foglalja össze.

Az újdonság nem csak könnyebbé és biztonságosabbá teszi a vezetést, de különféle helyzetekben védi és óvja az összes utast és úthasználót is.

Az ütközést megakadályozó rendszerek között elsőként találjuk az alacsony sebességnél működő véletlen gyorsítást megakadályozó funkciót, a kereszteződés asszisztenst, illetve a szembejövő forgalmat felismerő asszisztens, valamint a bekanyarodási asszisztens továbbfejlesztett verzióját.

A további új Toyota Safety Sense funkciók között megtalálható a továbbfejlesztetett vészmegállító rendszer (EDSS) és az over-the-air (OTA) frissítés, amely az összes funkciót frissíti, sőt, a lehetőségeket kibővítheti.

1966-os bemutatása óta több mint 50 millió Corolla talált gazdára világszerte.

A Toyota célja, hogy a legnagyobb európai autóipari szegmensnek számító alsó-középkategóriában 2025-re mintegy évi 400 ezer új autót értékesítsen.

 

Shares
Share This