A gálán díjazták a vállalat hagyományokra építő innovációt 

A Toyota második egymást követő évben hozta el a „Legmerészebb újdonság” címet. Míg tavaly ezt a környezetbarát hibrid elektromos C-HR kapta, idén az ikonikus sportautólegendát, a Suprát tüntették ki vele. A vadonatúj Toyota Corolla Touring Sports a „Hibrid Power” közönségdíját hozta el. A Lexus RC F Track Edition pedig megkapta a „Legmenőbb frissülés” címet.

Lexus RC F Track Edition – „Legmenőbb frissülés”

Ami a Toyota számára a Supra, az a Lexus számára az RC F. A limitált szériás Lexus RC F Track Edition sportkupé egyszerre nyers és kifinomult. Az RC F Track Edition szíve az 5 literes V8-as, 32 szelepes, 644 lóerős alumínium motorblokk, amely 4,3 másodperc alatt repíti 100 km/órás sebességre a Lexus ikonikus sportautóját.

Toyota GR Supra – a Legmerészebb újdonság

A sportautó-legenda 17 év után érkezett az ötödik generációval. A versenypályákon is otthonosan mozgó új Toyota GR Supra 3,0 literes motorja mindent tud, amivel felpörgetheti egy autós szívverését. A kettős megfúvású turbótöltő, a precíz közvetlen üzemanyag-befecskendezés és a változó szelepvezérlés 340 lóerőt és 500 Nm forgatónyomatékot hoz ki a blokkból. A gyorsulása sem semmi, 4,3 másodperc alatt van százon.

Toyota Corolla Touring Sports Selection Hybrid 2.0 – Hibrid power közönségdíj

A világ legnépszerűbb, 47 millió eladott példányra visszatekintő személyautójának legújabb, tizenkettedik generációja látványos formát kapott. A Touring Sports 4,65 méterre nőtt, a tengelytávot pedig tíz centivel 2,7 méteresre nyújtották. A kombi csomagtartója alapesetben 598 liter.

A Touring Sports kivitelhez a világ legfejlettebb, negyedik generációs hibrid elektromos hajtásából kétféle választható. Az ultra-takarékos 1,8 literes, 122 lóerős és a sportos, 2.0 literes, 180 lóerős kivitel, utóbbi lett a Hibrid power kategória jelöltje. Az eddigi eredmények szerint az ügyfelek több mint 50%-ban környezetbarát hibrid kivitelben választják a vadonatúj Corollát.

Shares
Share This