A Toyota zéró emissziós flottája is segíti a 2024-es olimpiai és paralimpiai játékok sikeres lebonyolítását. A hidrogénüzemű Mirai autókkal a versenyzőket és a szervezőket szállítják a francia főváros utcáin.

A Toyota és Párizs 2024-es közös célja a világjátékok szén-dioxid-kibocsátásának 50%-os csökkentése a korábbi olimpiákhoz képest, amelyet 100%-ban elektromos személygépkocsikból álló flottával érnek el.

Az olimpiai és paralimpiai játékok globális partnereként a Toyota elkötelezett, hogy fenntartható mobilitási megoldásokat kínáljon. A 2024-es párizsi olimpiára és paralimpiára ezért a vállalat 500 üzemanyagcellás Mirai járművet biztosít a sportesemény hivatalos flottájába.

A Mirai-flottát megújuló forrásból származó hidrogénnel tölti fel az Air Liquide, a 2024-es világjátékok hivatalos partnere.

Dekarbonizált úton

2018-ban Akio Toyoda, a Toyota elnöke komoly tervet mutatott be a világnak: a japán márkát autógyártóból mobilitási vállalattá alakítják át. A cél, hogy az iparági határok átlépésével jobb, szén-dioxid-semlegességen alapuló társadalom felépítéséhez járuljanak hozzá.

Ennek eléréséhez a Toyota az akkumulátoros elektromos járművek, üzemanyagcellás elektromos járművek, full-hibrid és plug-in hibrid modellek széles választékával járul hozzá. Az ügyfelek minden szegmensben megtalálhatják az igényeiknek leginkább megfelelő nulla, vagy alacsony kibocsátású járműveket.

A Koto Autóház környezettudatos ajánlataiért kattintson ide!

Mirai: úton a jövőbe

A Toyota Mirai kiváló példája a Toyota elkötelezettségének a zéró károsanyag-kibocsátás felé. A hidrogén üzemanyagcellás szedán az elektromos mobilitás előnyeit ötvözi páratlan használati kényelemmel, autonómiával és gyors újratöltéssel.

„2024-ben, Párizsban a Toyota arra készül, hogy megmutassa innovatív megoldásait a hidrogénüzemű mobilitásban. A 100%-ban villamosított flotta révén a lehető legnagyobb mértékben csökkenteni szeretnénk a játékok környezeti hatását”, hangsúlyozta Cédric Borremans, a Toyota Motor Europe részlegvezetője.

Magyar sportolókat is támogat a Toyota

Áprilisban huszonnyolc magyar olimpikon és paralimpikon vette át Team Hungary-köntösbe „öltöztetett” új, öntöltő hibrid elektromos Toyota C-HR-jét a NOB világszintű mobilitási partnere és a MOB stratégiai partnere, a Toyota jóvoltából.

A támogatottak között olyan ikonok is szerepelnek, mint minden idők legeredményesebb magyar női olimpikonja, Kozák Danuta, vagy Csipes Tamara és Hadvina-Bodonyi Dóra, valamint a paralimpiai és világbajnoki aranyérmes Kiss Péter Pál.

Mellettük az olimpiai sportok széles körét, a kajak-kenusportot, az úszást, a vívást, a birkózást, a judót, az öttusát, a sportlövészetet, a kerékpározást, a súlyemelést, a taekwondót, a triatlont és a vitorlázást képviselő sportolók mellett több ifjú ígéret is bekerült a támogatottak körébe.

Shares
Share This