BLOG

Ezüstéremmel zárta a TOYOTA a 100. Le Mans-i 24 órás Versenyt

Nagy csatában ért véget a TOYOTA GAZOO Racing győzelmi sorozata. A legendás 24 órás Le Mans-i Versenyen második lett a csapat egy történelmi, egész napon át tartó küzdelem után. A japán gyár ugyanakkor továbbra is élen áll a Hosszútávú Világbajnokságban.

Öt egymást követő Le Mans győzelem után a világbajnokok rekordszámú, 16 autóból álló Hypercar mezőnyben kísérelték meg a címvédést. A mezőnyben a Cadillac, a Ferrari, a Peugeot és a Porsche versenyzői is ott voltak.

A teltházat jelentő, 325 ezres közönség rendkívül szoros versenynek volt szemtanúja, amely egészen a végéig drámai és izgalmas pillanatokat tartogatott.

Már az elejétől izgalmas csata alakult ki a legjobb tíz között, látványos versenyzéssel tartva lázban a rajongókat.

A tavalyi győztesek, Sébastien Buemi, Brendon Hartley és Ryo Hirakawa a 8-as rajtszámú GR010 HYBRID-ben sokáig az első helyen álltak. Ám 24 óra után a 8-as Toyota a második helyen ért célba a győztes, 51-es rajtszámú Ferrari mögött.

A 7-es Toyota pilótái, Mike Conway, Kamui Kobayashi és José María López önhibájukon kívül, egy baleset következtében estek ki a győzelemért folyó versenyből.

Kamui Kobayashi csapatvezető, a 7-es rajtszámú autó pilótája így nyilatkozott a verseny után: „sajnos a centenáriumi viadal nem a mi versenyünk volt. Egy ütközés miatt fel kellett adnunk a versenyt. A 8-as autónk végül második lett. Nagyon keményen küzdöttünk azért, hogy megnyerjük a százéves Le Mans-t, és mindenki élvezte a közös munkát a győzelem reményében.”

Végeredmény

1. #51 Ferrari AF Corse (Pier Guidi/Calado/Giovinazzi) 342 kör

2. #8 TOYOTA GAZOO Racing +1 perc 21,793 mp

3. #2 Cadillac Racing (Bamber/Lynn/Westbrook) +1 kör

4. #3 Cadillac Racing (Bourdais/Van der Zande/Dixon) +2 kör

5. #50 Ferrari AF Corse (Fuoco/Molina/Nielsen) +5 kör

6. #708 Glickenhaus (Dumas/Briscoe/Pla) +7 kör

KIESETT #7 TOYOTA GAZOO Racing

A TOYOTA GAZOO Racing előnye a gyártók világbajnokságában 18 pontra csökkent a Ferrarival szemben, három futammal a vége előtt. A következő fordulóra, a Monza 6 órás versenyre négy hét múlva, július 9-én kerül sor.

 

[button link=”https://toyota-koto-hasznaltauto.hu/” color=”red” newwindow=”yes”] NÉZZE MEG KÉSZLETEN LÉVŐ SZALONAUTÓINKAT >>>[/button]

Ismerje meg készletajánlatunkat!