A tavaly európai értékesítési rekordot jegyző Toyota 2024-ben összesen 14 új, vagy frissített modellt mutat be Magyarországon.

Rekordévet zárt tavaly Európában a Toyota

Kilenc százalékkal növelte eladásait 2023-ban a Toyota Motor Europe, amely összesen 1.173.419 új autót értékesített a kontinensen. Ebből 7 százalékos növekedést elérve 1.099.782 Toyota, 73.637 pedig Lexus volt. A japán autógyár prémium márkája ezzel 46%-os bővülést produkált.

A két márka együttes európai piaci részesedése így elérte a történelmi rekordot jelentő 6,7%-ot a kontinensen. A Toyota harmadik egymást követő évben szerezte meg Európa második legkelendőbb személyautó-márkája címet.

A környezettudatos japán autógyártó 1997-ben indította el az elektromos forradalmat a világ első öntöltő hibrid elektromos autójának bemutatásával. Azóta pedig a környezetbarát megoldások során kínálja a felhasználóinak az öntöltő hibrid elektromos meghajtástól a plug-in hibrid elektromos, akkumulátoros elektromos és hidrogén üzemanyagcellás elektromos meghajtásig.

A magyarok kedvenc autómárkája

A 2015-ban a magyarországi személy- és kisteherautó-piacon még csupán a hetedik legkedveltebb márkának számító Toyota az elmúlt években stabilan haladt előre, majd 2020-ban először a magyarországi forgalomban maradó autókról valós piaci képet mutató kivonásokkal tisztított piacon, 2022-ben pedig az új autók piacán is megszerezte az elsőséget. Ezt 2023-ban is sikerült megőriznie. Erről bővebben olvashatnak egy korábbi bejegyzésünkben.

Legyen szó vállalati vagy magánvásárlókról, a környezetbarát elektrifikált autóiról ismert Toyota 2023-ban is a magyarországi újautóvásárlók kedvence volt: 30 percenként talált gazdára új Toyota az országban.

Ez napi 48 darabos eladást jelent, ám a prémium piacon látványosan előretörő Lexus sem szégyenkezhet a napi 3 darabos eladással.

2023-ban a Toyota modelljei Magyarországon szinte minden jármű és méretkategóriában dobogós helyen végeztek. A Yaris, a Corolla, a RAV4, a Hilux és a Proace City Verso  kategóriéja legnépszerűbb autójának bizonyult.

A magyar autóvásárlók kedvencei között tavaly is ott volt a világ legnépszerűbb autójának számító Toyota Corolla épp úgy, mint a piacra valósággal berobbanó Yaris Cross, a világ elsőszámú pickupjaként ismert Hilux, a Yaris, a nagy favorit C-HR, vagy épp a világ legkelendőbb SUV-jának számító RAV4.

Modellinvázió érkezik 2024-ben

A Toyota és a Lexus 2024-ben még magasabbra emeli a tétet, és valóságos modellinvázióval igyekszik még tovább erősíteni piaci pozícióját. A Toyota 14, a Lexus pedig négy vadonatúj vagy frissített modellt mutat be az idei évben Magyarországon.

A páratlan modelloffenzíva értékesítési volumen fronton is meghatározó vadonatúj modelljei a Toyota esetében a C-HR és a Camry, valamint a Proace MAX, amely a kishaszongépjármű piac egy olyan meghatározó szegmensébe érkezik, ahol a Toyota eddig nem volt jelen. Izgalmas modell lesz emellett a Yaris Cross méretosztályában érkező vadonatúj akkumulátoros elektromos kompakt crossover, amelynek előfutára a tavaly decemberben leleplezett Urban Crossover Concept.

A Lexus esetében a két legfontosabb újdonságot az LBX és az LM jelenti, előbbivel a környezettudatos japán luxusautó-márka belép a prémium kompakt crossover szegmensbe, míg utóbbival gyakorlatilag új kategóriát teremt, léteznek ugyanis a prémium márkák kínálatában több személy szállítására alkalmas buszok, ám az LM-hez fogható, a repülők első osztályát idéző luxus személyszállító nincs a piacon.

Shares
Share This