A Toyota Gazoo Racing pilótája, Sébastien Ogier és navigátora, Vincent Landais zsinórban második győzelmét aratta a hétvégi portugál futamon a FIA Rally Világbajnokságon.

Mint az előző horvát forduló aszfaltos útjain, ezúttal a murvás portugál futamon is Sébastien Ogier és navigátora, Vincent Landais nyert egy izgalmas versenyen, szoros csata végén. A páros péntektől vasárnapig az élen állt minden egyes szakasz után.

Érdekesség, hogy Ogier már a hatodik győzelmét aratta Portugáliában.

A Gazoo Racing csapatból Elfyn Evans és Scott Martin összesítésben a hatodik helyen végzett, ezzel fontos pontokat szereztek. A páros továbbra is második helyen áll a bajnokságban, hátrányuk 24 pont az éllovastól. A gyártók állása öt forduló után is szoros, a Gazoo Racing négy pont hátrányban van jelenleg.

Az új Gazoo Racing Yaris Rally2-es autó első WRC2-győzelmét aratta a murvás versenyen. Jan Solans és navigátora, Rodrigo Sanjuan 3,2 másodperc előnnyel végeztek az élen.

A következő futamot a napfényes Szardínia szigetén rendezik május 31. és június 2. között. Itt gyors, keskeny, kavicsos és sziklákkal övezett útszakaszok várnak a mezőnyre. A magas hőmérséklet nagyonn terhelést jelent az autókra és a gumiabroncsokra egyaránt.

Shares
Share This