BLOG

A hazai piac élén a Toyota

A Toyota 2022-ben történetében először első lett a teljes, a kivonásokat is magába foglaló hazai személyautó- és kishaszongépjármű piacon. A hosszú távon forgalomban maradó újautó piacon még látványosabb a Toyota által elért siker. A japán márka itt 14.810 új autót adott el tavaly.

2022-ben a Magyarországon regisztrált új autók 20,4%-át, azaz 26.338 darabot vontak ki a forgalomból 7 hónapon belül, ez a tény kétségkívül torzítja a piaci képet.

Minden hetedik új autó Toyota a magyar utakon

2022-ben a Toyota a kivonásokat is magában foglaló piacon is az első helyen végzett, a gyártó továbbra is a tisztított piacot tartja mérvadónak. Ezen a területen a világ legnagyobb autógyártója 2022-ben is első helyezett lett.

A kivonásokkal tisztított személyautó és kishaszongépjármű piacon elért 14,4%-os részesedés azt jelenti, hogy a magyar vásárlók körében továbbra is a Toyota a legkedveltebb márka.

Itt a vevőszerződések tekintetében történelmi rekordot elérő Lexus, a Toyota prémium márkája is még erősebb eredményeket produkált. A prémium újautók piacán ötödik helyét megőrző környezetbarát luxusautómárka a tisztított piacon 720 új autót adott el.

15,5%-os együttes piaci részesedés

A piac legszélesebb, 22 modellből álló részben vagy teljesen elektromos portfóliót kínáló Toyota és Lexus együttes piaci részesedése a kivonásokkal tisztított magyarországi új személyautó piacon elérte a 15,5%-ot.

A Toyota és a Lexus 2023-ban még előrébb léphet

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete 2023-ra a kivonásokat is magában foglaló személyautó és kishaszongépjármű piacon 120 ezer új autó értékesítésével számol. Ez mintegy 7,1%-os visszaesést jelentene.

A Toyota és a Lexus pedig a szállítási készségek tekintetében a legtöbb modell esetében a piacon általánosnak számító paramétereknél valamivel kedvezőbb feltételeket kínál. Ráadásul új modellek sora is megjelenik a két testvérmárka kínálatában.

2023-ban érkezik nagyobb volumenben a hazai márkakereskedésekbe a világ legfejlettebb, ötödik generációs öntöltő hibrid elektromos meghajtásával debütáló Toyota Corolla Cross és a Toyota első dedikáltan akkumulátoros elektromosnak fejlesztett modellje, a bZ4X.

A Lexusnál jön a turbófeltöltéses hibrid és plug-in hibrid elektromos meghajtással is elérhető RX nagyméretű crossover.

Ugyancsak idén érkezik a Corolla modellfrissített változata, amely ugyancsak megkapta az ötödik generációs öntöltő hibrid elektromos meghajtást.

Az évben érkezik még modell történetében először plug-in hibrid elektromos meghajtással is elérhető Toyota C-HR és az új Toyota Prius. A beyond zero család egy kompakt SUV-val bővül.

A Lexus 2023-ban szállítja az akkumulátoros elektromosnak fejlesztett RZ SUV első példányait, és további újdonságokat is ígér az év folyamán.

A két márkának tehát minden esélye meg van arra, hogy 2023-ban még tovább erősítsék pozíciójukat a magyarországi újautó piacon is.

[button link=”https://toyota-koto-hasznaltauto.hu/” color=”red” newwindow=”yes”] NÉZZE MEG KÉSZLETEN LÉVŐ SZALONAUTÓINKAT >>>[/button]

Ismerje meg készletajánlatunkat!